Annonce
Randers

Patienter får mere privatliv på hospitalet: Slut med at høre på host, snork og prutter fra andre patienter på fire-sengs-stuer

Hospitalsdirektør Jonas Dahl glæder sig over at politikerne har lyttet, og man nu får mulighed for at forbedre forholdene for patienter og personale på de medicinske sengeafsnit. Foto: Annelene Petersen
I årtier har patienter i Randers været indlagt på stuer med fire senge, men det er nu snart slut. Stuerne er nemlig så små, at det går udover personalets arbejdsmiljø, og derfor får Regionshospitalet Randers ekstra penge, så man kan undgå at have fire patienter på en stue på medicinsk afdeling.

Randers: På flere sengeafsnit på Regionshospitalet Randers er der stadig fire-sengs-stuer, hvilket ikke altid er rart for de indlagte patienter, men også giver problemer for plejepersonalet, der ganske enkelt ikke har plads nok til at hjælpe patienterne på den mest hensigtsmæssige måde.

Det gælder på ortopædkirurgisk afdeling, mavetarmkirurgisk afdeling og i særdeleshed på de medicinske afdelinger.

En generalplan for modernisering af det randrusianske sygehus indeholder da også planer at ændre på forholdene og helt afskaffe flere-sengs-stuerne, men planens forskellige etaper forventes først færdige i 2027, 2029, 2031 og 2033.

Annonce

Hastesag

På specielt de medicinske afsnit kan man imidlertid ikke vente så længe på at få løst problemerne, og i det netop vedtagne regionsbudget for 2022 er der derfor afsat fem millioner kroner til en midlertidig løsning.

Medvirkende til at overbevise politikerne om, at der skulle gøre noget her og nu var formentlig en e-mail, som samtlige regionspolitikere modtog fra regionssekretariatet 3. september. Heri står der blandt andet:

"Koncern HR har for nylig været på besøg på hospitalets medicinske afsnit og vurderer, at der er akutte arbejdsmiljømæssige problemer. Det er således vurderingen, at pladsmangel på stuerne betyder, at sengestuerne ikke lever op til kravene i arbejdsmiljølovgivningen, idet der er risiko for arbejdsulykker og nedslidning. Derudover vurderes det, at der er udfordringer med for lidt plads på toiletter og i birum, for få toiletter og manglende mulighed for udluftning".

Hospitalsdirektør Jonas Dahl bekræfter, at især på de medicinske sengeafsnit er stuerne så små, at det er meget svært for plejepersonalet at udføre dets arbejde.

Annonce

Nye adskillelser

- Og problemet er ikke blevet mindre af, at vi i forbindelse med covid-19-pandemien på de pågældende stuer har udskiftet forhæng mellem sengene med mere rengøringsvenlige skillevægge, siger Jonas Dahl.

Han er derfor glad for, at politikerne har lyttet, så man kan adressere problemet her og nu på de mest udfordrede afdelinger.

Det er klart, at syv millioner kroner ikke giver mulighed for at ansætte voldsomt mange flere, når vi også er nødt til at udfylde huller med nogle af pengene. Men nu vil vi sammen med medarbejdernes repræsentanter kigge på, hvor vi får mest muligt ud af de ekstra penge.

Jonas Dahl, hospitalsdirektør

Udover de fem millioner kroner, som altså bliver brugt til at tynde ud i antallet af senge på stuerne og give mere plads  til både patienter og personale, får Regionshospitalet Randers et generelt løft af sit årlige budget på 7,1 millioner kroner.

Også det glæder naturligvis Jonas Dahl, som dog samtidig advarer om, at beløbet ikke giver råd til forbedringer i mærkbart omfang.

- Nogle af pengene vil skulle bruges til at fjerne den ubalance, der er på visse områder, så vi kan undgå besparelser de kommende år, og det er naturligvis positivt, siger han og tilføjer, at han også glæder sig over, at forligsteksten ikke dikterer, hvordan de nye penge skal bruges, men lægger op til at hospitalsledelserne selv finder ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt.

Annonce

Arbejdsmiljøet

Politikerne opfordrer dog til, at man vil have fokus på at forbedre arbejdsmiljøet for sundhedspersonalet.

- Det er klart, at syv millioner kroner ikke giver mulighed for at ansætte voldsomt mange flere, specielt ikke når vi også er nødt til at udfylde huller med nogle af pengene. Men nu vil vi sammen med medarbejdernes repræsentanter kigge på, hvor vi får mest muligt ud af de ekstra penge, lyder det fra hospitalsdirektøren.

Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce