Annonce
Randers

Patricia og Patrick har en erhvervsuddannelse i kikkerten

Patricia Thers Søndergaard og Patrick Søstrøm Tiny fra Rismølleskolen er blandt det stigende antal unge, der søger EUD. Foto: Annelene Petersen
Baglandet har været en vigtig medspiller i uddannelsesvalget for Patricia og Patrick fra Rismølleskolen, der har fremtiden på plads.
Annonce

Randers: Et stigende antal unge i Randers har søgt ind på en erhvervsuddannelse med start til august 2019. Patricia Thers Søndergaard og Patrick Søstrøm Tiny, der begge går på 9. årgang på Rismølleskolen, er to af dem. Og de ser begge meget frem til at komme i gang.

- Jeg har det fint med at gå i skole og er uddannelsesparat og alt det der, men jeg vil noget andet end bare at sidde på skolebænken, siger Patricia.

Hun smiler forsigtigt og fortsætter:

- Jeg er meget interesseret i design, makeup og hårstyling, og efter uddannelsesaftenerne og et åbent hus-besøg på frisøruddannelsen var jeg ikke i tvivl om, at jeg vil uddanne mig til frisør. Underviserne var virkelig imødekommende, og uddannelsen lød som det helt rigtige for mig.

Ligesom Patricia har Patrick heller ikke været i tvivl om, at han skal tage en erhvervsuddannelse. Og han vil være mekaniker.

- Jeg har en masse kammerater, der er i gang med enten grund- eller hovedforløb på mekanikeruddannelsen, og der skal jeg også i gang, siger han og fortsætter:

- I sidste uge var jeg forbi jobmessen "Kloge hænder" og snakkede med flere forskellige arbejdsgivere, så inden længe skal jeg rundt med ansøgninger til dem, så jeg måske kan få en læreplads eller i første omgang komme i gang som fejedreng.

Annonce

Stor opbakning hjemmefra

Det er tydeligt, at Patricias valg af ungdomsuddannelse er meget velovervejet:

- Jeg har talt en del med mine forældre om, hvad jeg skulle vælge. De har været meget støttende og har været åbne overfor forskellige muligheder og har ikke presset i en bestemt retning. Faktisk bliver jeg den første frisør i familien, når jeg bliver færdig. Jeg ville egentligt gerne have taget en EUX (erhvervsfaglig studentereksamen), men det kan man desværre ikke på frisøruddannelsen. Men jeg er alligevel helt sikker på, at det er den rigtige uddannelse for mig, siger hun.

Også Patrick har oplevet stor opbakning hjemmefra:

- Min onkel er mekaniker, og både min far og min farfar er meget motorsportsinteresserede. De går især meget op i motorcykler, så det passer fint, at jeg går i den her retning og bliver mekaniker.

Faktisk ligger der også en meget personlig historie bag valget, forklarer han.

- Min mor døde for et års tid siden, og hun sagde altid, at jeg skulle gøre det, der gjorde mig mest glad, og at jeg skulle følge mine drømme, lige meget hvad andre tænker. Så det gør jeg, siger Patrick og smiler.

Annonce

Spændte, men ikke skræmte

Selvom Patricia ikke kender ret mange andre, der skal begynde på erhvervsuddannelsens grundforløb på Tradium til august, er hun meget fortrøstningsfuld.

- Jeg er selvfølgelig noget spændt på at skulle begynde på grundforløbet, men jeg ser sådan på det, at det er en mulighed for at lære en masse nye mennesker at kende, fortæller Patricia, der tydeligvis har tænkt en del over netop det.

Patrick er mere rolig.

- Jeg kender som sagt en del, der går på uddannelsen, og også nogle, der skal starte samtidig med mig, så det skræmmer mig ikke. Jeg glæder mig bare til at komme i gang, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fire færdselssager i Randers

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce