Annonce
Randers

Pedellen var vaks med vandslangen: Plejehjemsbeboere evakueret efter køkkenbrand

Foto: Annelene Petersen
En dug på et tændt komfur i et grovkøkken på Plejehjemmet Aldershvile i Havndal startede tirsdag en mindre brand. Indsatslederen roser handlekraftigt personale.
Annonce

Havndal: En handlekraftig pedel og dygtigt plejepersonale har en stor del af æren for, at en mindre brand tirsdag ikke nåede at udvikle sig på Plejehjemmet Aldershvile i Havndal.

Klokken 10.25 sendte røgsensoren på plejehjemmet alarm til Beredskab og Sikkerhed Randers. Fem minutter senere gik bygningsalarmen. Udover at sende brandvæsenet afsted mod Havndal, satte det også en evakuering af alle beboerne igang.

Pedellen Søren Wedel var netop kørt fra plejehjemmet, da nogle SOSU-hjælpere ringede til ham og fortalte, at der var brand i et mindre køkken i kælderen.

- Så vendte jeg straks om og kørte tilbage, fortæller han.

Han fandt den nærmeste brandslange, som var sluttet til vand, og trak den med en beboers hjælp de otte til 10 meter hen mod køkkenet.

- Jeg åbnede forsigtigt døren. Der var rigtig meget røg, og så kunne jeg også se nogle flammer henne ved komfuret, fortæller Søren Wedel, som derefter gav sig til at sprøjte vand på flammerne.

- Jeg tror, der gik mellem fem og 10 minutter, før ilden var slukket, men det er svært at vurdere tiden, når man står midt i det, forklarer han.

En kvik pedel, Søren Wedel, på plejehjemmet Aldershvile i Havndal greb brandslangen og fik slukket ilden på komfuret i grovkøkkenet, så der var styr på det, da brandvæsenet kom frem. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Stor ros fra indsatsleder

Da indsatsleder Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed Randers, nåede frem til plejehjemmet sammen med sprøjtevognene, var ilden slukket, og alle beboere var blevet evakueret ud af bygningen.

- Der var jo en kløgtig pedel, som allerede havde slukket ilden, konstaterer Christian Nøddelund og fortsætter:

- Det viste sig, at branden var opstået i grovkøkkenet i en kælder, fordi en dug havde ligget på et komfur, som af uransagelige årsager var blevet tændt. Så havde det ligget og ulmet, før der gik ild i det.

Brandfolkene fik rutinemæssigt efterkontrolleret, at ilden nu også var helt slukket, og de sørgede også for at lufte ud efter branden.

- Der er stor ros fra mig til personalet. Både for evakuering af beboerne og brandslukning, siger Christian Nøddelund om plejehjemmets håndtering af situationen.

Leder af Plejehjemmet Aldershvile, Anja Vangssø, fortæller, at der ikke på noget tidspunkt var risiko for beboerne, da branden var langt fra deres fællesrum.

- Jeg har også talt med dem bagefter. Der er helt ro på. Nok også, fordi der ikke var noget røg i nærheden af dem, siger hun.

- Personalet har handlet rigtig fint, tilslutter lederen sig rosen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce