Annonce
Randers FC

Penge og selvforståelse på spil i tidlig puljefinale: - Det vil gøre vores forudsætninger bedre

Thomas Thomasberg vil se mere af det spil, som Randers FC leverede i anden halvleg mod AC Horsens senest, når de to klubber igen møder hinanden søndag til en lille matchbold om puljesejren. Arkivf: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Slår Randers FC søndag AC Horsens, ligger puljesejren lige til højrebenet. Det ville være godt for klubbens økonomi, men også et signal til de andre hold uden for top 6, siger Thomas Thomasberg.
Annonce

Randers: To point adskiller Randers FC med AC Horsens i kampen om puljens førsteplads, så kronjyderne kan med tre point i den direkte duel søndag tage et stort skridt mod puljesejren.

- For os er det en stor sætbold og en lille matchbold, hvis vi kan komme fem point foran med to kampe tilbage. Så et eller andet sted er det en finale, men heller ikke mere, end at vi, selvom vi ikke vinder, stadig har et par kampe til at spille om den førsteplads, som giver noget økonomi, og som vi så gerne vil have, siger Thomas Thomasberg.

Gruppevinderne i de to nedrykningspuljer kan se frem til hjemmebanefordel i returkampen i den første Europa Playoff-runde mod nummer to fra den anden gruppe.

Men nok så vigtigt er der også en million kroner at hente som nummer et.

- Pengene vil altid være rare at få. Det gør vores forudsætninger bedre, så det kan kun være i alles interesse at gå efter. Som spiller og trænere vil man jo gerne have de bedste muligheder, og desto flere penge, der ryger i klubkassen, desto flere penge må vi regne med, der er til at bruge på spillerindkøb, forlængelser, træningslejre og så videre, siger cheftræneren.

Selvforståelsen ville også nyde godt af en puljesejr, understreger han.

- Som etter har du bevist, at du er det bedste hold. Vi sagde inden (puljespillet, red.), at vi er et bedre hold end de andre, så det skal vi vise ved at bevare den her stilling.

Annonce

Presspillet skal sidde

Opgøret mellem de to klubber i seneste runde endte 0-0, hvor hvert hold groft sagt havde hver sin halvleg.

Horsens var bedst de første 45 minutter, hvor de var mest på bolden og skabte muligheder på indlæg, mens Randers FC fik svaret igen efter pausen, hvor positioneringen, offensivt såvel som defensivt, var af en kaliber, som voldte Horsens problemer.


Som etter har du bevist, at du er det bedste hold. Vi sagde inden (puljespillet, red.), at vi er et bedre hold end de andre, så det skal vi vise ved at bevare den her stilling.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC


Billedet fra anden halvleg skal gentage sig, hvis det skal blive til tre point i weekenden, lyder det fra Thomas Thomasberg.

- Det er måske ikke de to mest boldbesiddende hold, men man så, at begge hold godt kunne administrere at være på bolden, så vi skal ikke give Horsens for meget tid. Genpresset og det almindelige pres skal sidde der, og vi skal sørge for at have en kompakthed, så de ikke får for meget rum at vende sig i, siger cheftræneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC For abonnenter

Reaktioner fra Europa Playoff-sejr: Indsatsen i anden halvleg skal sikre avancement

Annonce