Annonce
Mariagerfjord

Pengegaver til udvikling i landsbyer og forsamlingshuse

Aktivitetspladsen i Onsild Stationsby var et af de lokalområder, der fik tilskud fra landdistrikternes projektpulje. PR-foto
Landdistriktsrådet har i samarbejde med Fællesrådet for Forsamlingshuse uddelt midler til en række lokalområder i Mariagerfjord Kommune.

Mariagerfjord: Landdistriktsrådets udviklingspulje har primært fokus på mindre anlægsopgaver, rekvisitter eller arrangementer. I alt 15 projekter fik tilskud fra puljen, mens fem fik afslag. I puljen for forsamlingshuse blev der bevilget penge til syv projekter og givet afslag til ni ansøgere.

Midlerne i de to puljer stammer fra Udvalget for Kultur og Fritids bevilling til Landdistriktsrådet på i alt cirka 420.000 kroner.

Annonce

Shelter, grill og nye vinduer

Landdistriktsrådets projektpulje har blandt andet tildelt midler til etablering af en shelter i Helberskov, renovering af anlægget i Kielstrup, AV-udstyr til det nye aktivitetshus i Handest, en kæmpegrill til aktivitetspladsen i Onsild Stationsby, Running Dinner-arrangement i landsbyklynge Vest og sangarrangement i Sem.

Puljen til forsamlingshuse støtter primært fysiske projekter og energioptimering. Blandt andet får Visborg Forsamlingshus midler til nye vinduer, Hvornum til renovering af køkken og topscoreren er Døstrup Forsamlingshus, der får 50.000 kroner til udbedring af skader på kloak.

- Mangfoldigheden er rigtig stor og vi håber, at det styrker motivationen hos de mange frivillige. At de oplever en belønning i form af tilskudsmidler, siger Kim Knudsen, formand for Landdistriktsrådet, i en pressemeddelelse.

Lokale møder om ønsker

Landdistriktsrådet laver også andre ting end at dele pengegaver ud. Torsdag 13. juni introduceres et nyt tiltag, da rådet vil holde sine møder rundt i kommunen suppleret med et formøde, hvor de lokale borgere kan komme og ytre deres ønsker og behov til Landdistriktsrådet.

Møderækken starter i Oue, hvor lokalområderne fra Kielstrup, Houtved, Stinesminde og Oue indbydes til dialog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce