Annonce
Erhverv

Pernille glæder sig til at åbne frisørsalonen igen: - Det er lidt som at blive både nyforelsket og blive mor igen

Pernille Ettrup glæder sig til igen at stå i sin salon og gøre kundernes hår lækkert og fjerne alle spor af coronahår. Arkivfoto: Sarah Bech
Tirsdag morgen stod frisør Pernille Ettrup op til nyheden om, at hun igen kan åbne sin salon efter påske. Med egne ord er hun "ovenud lykkelig", og hun glæder sig til at få sin hverdag tilbage og se sine kunder igen.

Genåbning: Pernille Ettrups jubelscene er lige til at forestille sig. Tirsdag morgen stod hun op til nyheden om, at hun kan åbne sin frisørsalon igen efter påske. Det er en mægtig glad og sprudlende energisk stemme, der møder Avisen Danmarks journalist i telefonen.

- Huha, vores hjerter slår lidt over en gang imellem, men det er fantastisk, udbryder hun, før hun overhovedet har fået serveret et eneste spørgsmål.

- Det er lidt ligesom at blive både nyforelsket og blive mor igen. Det er en vild følelse, der er gået gennem kroppen her til morgen, siger hun.

Siden 21. december sidste år har Pernille Ettrup været tvunget til at holde lukket. Imens er håret groet langt hos hendes mange faste kunder, og nogle har eksperimenteret med selv at fikse deres hår. Ikke alt er endt lige vellykket, har kunderne allerede fortalt hende.

Derfor bliver der nok arbejde at tage fat på i den første tid. Tirsdag middag kan hun allerede erklære sin kalender fuldt booket de første tre en halv uge - det endda med arbejdsuger på ikke mindre end 50 timer.


Det er lidt ligesom at blive både nyforelsket og blive mor igen. Det er en vild følelse, der er gået gennem kroppen her til morgen.

Pernille Ettrup, frisør


Annonce

Særlige restriktioner

I løbet af månederne med tvunget nedlukning har humøret ikke hele tiden været lige højt hos den ellers altid positive frisør.

- Jeg har hele tiden vidst, at jeg nok skulle overleve, men det har bare været psykisk hårdt, siger hun.

Selv om genåbningen også betyder en håndfuld restriktioner at forholde sig til i salonen for både Pernille Ettrup selv og hendes kunder, så er det ikke bekymringerne, der har overtaget.

Mere end 100.000 har bestilt frisørtid

Der har tirsdag været stor interesse for at bestille tid hos frisøren, efter at der mandag blev givet grønt lys til en genåbning for alle landets frisører. Ifølge tal fra bookingsystemet Hairtools, der benyttes af 1500 frisørsaloner landet over, har mere end 100.000 personer tirsdag booket tid til klipning.

De mere end 100.000 tidsbestillinger er blevet foretaget på under 24 timer, og det er samtidig rekord. Antallet slår således med længder de tal, som frisørerne oplever i højsæsoner som blandt andet julen. Det oplyses i en pressemeddelelse fra softwarefirmaet EG, der ejer Hairtools.

Hun ved, at der bliver travlt i salonen, og derfor har hun heller ikke i sinde at agere såkaldt coronapoliti over for kunderne, når de igen kan komme i salonen. Hun håber, at kunderne vil fremvise coronapas af sig selv.

- Jeg vil da spørge dem, men jeg tror da, at folk også selv er interesserede i, at det skal gå ordentligt til. Jeg har været der i så mange år, og jeg har så mange faste kunder, som kender mig. Hvis jeg spørger dem, tror jeg da, de siger, at de er raske, siger hun.

Annonce

Åben gårdhave

Udover at åbne selve salonen har Pernille Ettrup også besluttet sig for at åbne sit private hjem oven på salonen, ligesom gårdhaven står åben for kunderne, når de må komme fra 6. april.

Salonen er nemlig ikke den største af sin slags, og på denne måde håber hun at kunne skabe mere tryghed blandt dem, der trænger til at få studset coronatoppen, når ventende kunder kan spredes ud over mere plads.

- Nu glæder jeg mig bare til at få min hverdag tilbage og til at se alle mine kunder igen. Det bliver fantastisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce