Annonce
Randers

Pernille har åbnet ny butik i det tidligere Hannes Brugskunst

Pernille Foged byder tirsdag velkommen til sine første "rigtige" kunder i Stuff2you i Brødrestræde. "Men jeg har da allerede haft folk i butikken - blandt andet en herre, der spurgte til min benløse høvlebænk," fortæller hun. Foto: Morten Lund
Pernille Foged åbnede tirsdag sin nye brugskunstforretning i det tidligere Hannes Brugskunst i Gråbrødrestræde.
Annonce

RANDERS: I dag, tirsdag 2. april har Pernille Foged slået dørene op til sin nye brugskunst-butik, Stuff2you. Butikken er indrettet i Gråbrødrestræde 6, hvor Hannes Brugskunst tidligere havde til huse.

- Jeg arbejdede hos Hannes Brugskunst, så beslutningen om at åbne min egen butik er blevet taget indenfor de seneste par måneder, efter at Hanne bestemte sig for at lukke min gamle arbejdsplads, fortæller Pernille Foged.

Stuff2you bliver dog ikke bare en reinkarnation af den tidligere brugskunst-butik, fortæller hun.

Når jeg har gået og indrettet i butikken de seneste dage, er det alle aldersgrupper, der har kigget ind. Og så vidt, jeg kan bedømme, bliver det en varm modtagelse, jeg kan forvente

Pernille Foged, indehaver af brugskunstbutikken Stuff2you

Annonce

Forskellige butikker

- Begge butikker sælger - eller har solgt - interiør og gode ideer til boligindretning. Men hvor Hannes Brugskunst havde en masse nips på hylderne, vil jeg først og fremmest satse på større ting og et mere råt design, siger Pernille Foged.

Således er butikken indrettet med gamle kabeltromler som borde, store kobberlamper, figurer og kohorn, mens en gammel høvlebænk er en del af udstillingen i vinduet ud mod Gråbrødrestræde.

- Og så er det inventar, jeg bruger til at indrette selve butikken med, også til salg. "Mine" møbler vil dog først skulle bestilles og fremstilles. Derudover vil jeg også sælge en del unika, siger hun:

- Jeg kommer til at satse på mærker som Trademark og Sjælsø. Den sidstnævnte leverandør importerer en del effekter fra Indien, og er derudover kendetegnet ved, at mange af deres produkter er bæredygtigt fremstillet. I selve butikken kommer mine kunder også til at opleve, at al indpakning sker med genbrugsmaterialer, siger Pernille Foged.

Annonce

Kunder i alle aldre

Pernille Foged forventer - eller forventede - at Stuff2you først og fremmest kommer til at spille op til de yngre familier, der skal i gang med at indrette et bæredygtigt hjem.

- Men når jeg har gået og indrettet i butikken de seneste dage, er det alle aldersgrupper, der har kigget ind. Og så vidt, jeg kan bedømme, bliver det en varm modtagelse, jeg kan forvente, siger hun.

I starten vil Pernille Foged stå alene i butikken, men på ikke så langt sigt er det planen, at hun vil ansætte endnu et par hænder til at tage sig af kunderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce