Annonce
Randers

Propaganda-materiale hængt op på to skoler: Personale fik fjernet Nordfront-plakater, inden elever mødte ind

Østervangsskolen i Randers er en af to skoler, der er ramt af højreradikal propaganda i weekenden. Arkivfoto: Annelene Petersen
Politiet efterforsker to nye sager, hvor politisk materiale fra den højreradikale bevægelse Nordfront er blevet hængt op på folkeskoler i Randers. Særligt i Aarhus og Randers har politiet i den senere tid modtaget anmeldelser om, at Nordfront har placeret plakater og klistermærker forskellige steder.
Annonce

Randers: Samme weekend, som den jødiske kirkegård i Randers blev udsat for et massivt hærværk, har der været ubudne gæster på to skoler i Randers. Nemlig på Østervangsskolen og Rismølleskolen, hvor personalet mandag morgen blev mødt af plakater med propaganda-materiale fra Nordfront, der betegner sig som en modstandsbevægelse, der kæmper for den nordiske frihed og for at skabe et nationalsocialistisk samfund.

Begge skoler har meldt ophængningen af plakaterne til Østjyllands Politi.

Skoleleder Peter Nellemann, Østervangsskolen, pillede selv plakaterne ned tidligt mandag morgen.

- Det er ufatteligt, at nogen hænger den slags op. Vi har heldigvis ikke set det tidligere, og håber ikke, vi kommer til at opleve det igen, siger Peter Nellemann.

Hans kollega, Jan Pedersen, der er skoleleder på Rismølleskolen, er også rystet over episoden.

- Skolen skal ikke være plakatsøjle for den slags ytringer, understreger han.

Det er ikke tilladt at hænge ting op på skolen, medmindre det sker efter aftale med skolelederen. Og politisk propaganda er ikke noget, ledelsen ønsker på skolens område.

- Skolen skal ikke være plakatsøjle for den slags ytringer.

Jan Pedersen, skoleleder, Rismølleskolen

Annonce

Flere sager efterforskes

Det er ikke første gang, skoler i Randers oplever, at der er blevet hængt ulovlige plakater op.

Blandt andet er det sket på Tradium, Søndermarksskolen og Paderup Gymnasium i oktober. Det er ikke alle uddannelsesinstitutioner, der har anmeldt det til politiet.

Hos Østjyllands Politi sidder politiinspektør Michael Kjeldgaard dog med en række anmeldelser om materiale, som er ophængt ulovligt i blandt andet Randers, både på skoler og på private postkasser og lignende.

- Vi er i gang med efterforskningen, og håber på at kunne komme tættere på mistænkte i sagerne, siger han.

Hvis man klistrer noget op på privates ejendom, for eksempel biler eller postkasser, er der tale om hærværk. Sættes der plakater op på en skole, kan det være en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Peter Nellemann, der er skoleleder på Østervangsskolen, måtte mandag morgen pille plakater fra Nordfront ned, som i weekenden var hængt op på skolen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce