Annonce
Alarm 112

Peter Madsen er pågrebet efter flugt og kørt væk

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Anholdelse af flygtet ubådsmorder er afsluttet, og Peter Madsen er kørt væk.

Politiet har nu pågrebet Peter Madsen og kørt ham væk fra Nyvej, hvor han i flere timer har siddet efter en flugt fra Herstedvester Fængsel i Albertslund. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Peter Madsen afsoner for drabet på den svenske journalist Kim Wall, der blev dræbt og parteret i Madsens hjemmebyggede ubåd Nautilus. Herefter blev ligdelene smidt i Øresund.

Tirsdag lykkedes det Madsen at slippe ud fra Herstedvester Fængsel, men på Nyvej, som ligger på den modsatte side af den befærdede Roskildevej, har Madsen i længere tid været omringet af politiet.

Kort efter klokken 13 oplyser Københavns Vestegns Politi, at anholdelsesaktionen er afsluttet, og at Peter Madsen er kørt væk.

Endnu har hverken politiet eller Kriminalforsorgen givet oplysninger om, hvordan flugten er foregået.

Københavns Vestegns Politi har oplyst, at der senere tirsdag vil blive afholdt en pressebriefing.

Avisen B.T. skriver, at Peter Madsen skulle have truet sig ud af fængslet ved hjælp af en pistollignende genstand.

Efter alt at dømme har politiet frygtet, at Peter Madsen kunne være i besiddelse af en bombe eller andet sprængfarligt materiale. Hærens ammunitionsrydder, kaldet EOD, var tilkaldt til Nyvej, hvor bomberobotten Rullemarie var i aktion.

Det er imidlertid fortsat uklart, hvorvidt Peter Madsen har været i besiddelse af sprængstoffer eller våben, eller om der alene har været tale om trusler.

Politiet har endnu ikke meldt noget ud om, hvad der kommer til at ske. Men efter alt at dømme vil Peter Madsen blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Derefter skal politiet efterforske de nærmere omstændigheder ved flugten, herunder om Peter Madsen har fået hjælp til flugten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce