Annonce
Mariagerfjord

Pia Adelsteen peger på nyt byrådsmedlem fra Radikale Venstre som medlem af økonomiudvalget

Medlem af byrådet for Dansk Folkeparti, Pia Adelsteen, vil stemme for, at Radikale Venstre beholder den plads i Økonomiudvalget, der med Casper Hedegaards afgang bliver ledig. Det til trods for, at Dansk Folkeparti ikke selv er repræsenteret i det vigtige udvalg. "Det er en post, som Radikale Venstre har opnået, da de blev valgt ind. Derfor er det fortsat dem, der skal have den", siger hun. Arkivfoto: Frank Pedersen
Den radikale Casper Hedegaard træder ud af Mariagerfjord Kommunes byråd og overlader pladsen til Maren Tang. Selv om Dansk Folkeparti er blandt de partier, der skal beslutte, hvad der skal ske med den nu ledige plads i Økonomiudvalget, hvor partiet ikke selv er repræsenteret, vil Pia Adelsteen støtte, at det bliver Maren Tang, der får posten.

Mariagerfjord: Det radikale medlem af Mariagerfjord Kommunes byråd, Casper Hedegaard, har meddelt, at han ønsker at udtræde af byrådet, da han flytter fra kommunen.

Byrådet besluttede på sit møde i torsdags enstemmigt at nikke ja til, at Radikale Venstres suppleant, Maren Tang, permanent kan overtage pladsen i byrådssalen frem til kommunalvalget i november i år.

Vigtig post er i spil

Casper Hedegaard har været medlem af to udvalg: økonomiudvalget samt udvalget for arbejdsmarked og uddannelse. Af dagsordnen fremgik det, at byrådet også skulle finde ud af, hvordan disse to pladser - der er ledige som konsekvens af Casper Hedegaards udtræden - skal besættes. Den beslutning er imidlertid udsat.

Det var ikke på forhånd givet, at Maren Tang også kunne overtager disse poster. Det afgøres nemlig af en valggruppe bestående af Venstre, Konservative, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

I modsætning til Venstre og Konservative er Dansk Folkeparti ikke repræsenteret i Økonomiudvalget.

Jørgen Hammer Sørensen fra Dansk Folkeparti er formand for udvalget for teknik og miljø, og han holder derfor før torsdagens byrådsmøde døren åbne for, at partiet vil forsøge at overtage pladsen i økonomiudvalget.

- Det er selvfølgelig tillokkende, men det er noget, vi afgør, når vi stemmer om det i valggruppen. Det er ikke noget, vi er færdige med at tale om, siger han.

Annonce

Stemmer ikke på partifælle

Det kommer imidlertid ikke til at ske med Dansk Folkepartis andet medlem af byrådet, Pia Adelsteens stemme. Hun har på forhånd besluttet sig for at stemme for, at Maren Tang fra de radikale bliver nyt medlem af økonomiudvalget.

- Jeg har den holdning, at man efter et byrådsvalg skal lave en konstituering, hvor udvalgsposter fordeles mellem partierne, men sådan gør man ikke i Mariagerfjord Kommune, der bliver posterne tildelt personer. Derfor mistede vi vores ene formandspost, da Jan Andersen efter valget skiftede til Venstre og tog sin formandspost med sig, siger Pia Adelsteen.

Og selv om hun anerkender, at det er vigtigt for et parti at sidde med i økonomiudvalget, agter Pia Adelsteen alligevel at følge sin overbevisning om, at udvalgsposter bør tilhøre partier og ikke personer.

- Derfor vil jeg støtte op om, at Radikale Venstre beholder sin plads i udvalget. Det er en post, som partiet har opnået, da de blev valgt ind. Derfor er det fortsat dem, der skal have den, pointerer hun.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Udland

Advokat: Drabssigtet dansk statsborger samarbejder med politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce