Annonce
Randers

Pia fra Den Store Bagedyst er pantefoged i Randers: Det er to vidt forskellige verdener

Pia Bülow Karlsen er alderspræsident i Den Store Bagedyst. Selvom det var krævende at være med til optagelserne i foråret - også mere krævende, end hun troede - var det også været rigtig sjovt. - Og så har jeg jo mødt en masse skønne mennesker, forklarer hun. Pressefoto: Carsten Mol/DR
Der er elementer fra hendes erfaring som pantefoged i Randers, som Pia Bülow Karlsen kan bruge i Den Store Bagedyst. Men som hovedregel har bagningen netop været en pause fra hendes travle og krævende pantefogedjob.

Randers: Pia Bülow Karlsen røg ikke ud i andet program i Den Store Bagedyst, som blev sendt på DR1 i lørdags. Selvom hendes Sarah Bernard-kager ikke sad i skabet, var både de kajkage-inspirerede får og hendes Rubinsteiner-mesterværk meget vellykket. Hun er med sine 59 år den ældste deltager i dysten.

- Jeg var overrasket over, hvor krævende det er at være med, fortæller hun.

- Man skal selv finde ud af design og udseende og selv lave opskrifter. Derefter skal der tages billeder, så forslaget kan blive godkendt, forklarer Pia Bülow Karlsen.

Før hun kom med i bagedysten havde bagningen en hel anden rolle i hendes liv.

- Jeg brugte bagningen til at stresse af med. Når jeg kommer hjem fra arbejde og har haft en rigtig hård dag, hvor jeg har været på hele tiden, fordi jeg har været ude ved forskellige virksomheder. Så kan man godt være sådan lidt fyldt i hovedet, så for at slappe af, så bager jeg lige en halv time eller en time, så slapper jeg fuldstændigt af. Det er helt meditativt for mig, forklarer hun.

Annonce

Knap så meditativt

Pia Bülow Karlsen er pantefoged hos Gældsstyrelsen i Randers og arbejder med regler, lovgivning og processer. Men allermest med de mennesker og virksomheder, som reglerne handler om.

Men at øve sig til at konkurrere i Den Store Bagedyst er knap så meditativt. Pia Bülow Karlsen fortæller, at hun under sine forberedelse til kagekonkurrencen satte et ur til, når hun bagte derhjemme. Hvis hun ikke kunne nå det, måtte hun finde andre løsninger eller ændre på ambitionerne.

- Det nytter jo ikke noget at lave noget, som man ikke kan nå, konstaterer hun.

Selvom det var krævende, da optagelserne stod på i foråret, var det også rigtig sjovt.

- Jeg har også søgt én gang før, fortæller hun.

- For mig er det vigtigt, at man gør det, man har lyst til, hvis det er muligt. Man kan sige, at det stod på min 'bucketlist', at jeg gerne ville være med, fortæller hun.

Erfaring i pressede situationer

Udover at være pantefoged har hun også taget en master i direkte og inddirekte skatter med fokus på gældsinddrivning. Hun synes ikke, at der er meget fra hendes pantefogedfaglighed, som kan bruges i bagekonkurrencen.

- Det er vist to helt forskellige verdener, konstaterer hun.

Til gengæld har hun haft glæde af sin erfaring i at stå i pressede situationer. For som pantefoged skal man hele tiden finde ud af, hvilken beslutning der skal træffes. Det kan man ikke læse i en bog.

- Under optagelserne tror jeg, at det har en betydning, at jeg er vant til at skulle have det store overblik og finde løsninger hele tiden, forklarer hun.

- Det har nok hjulpet mig.

Indtil videre har bagedyst-deltagelsen ikke haft effekt på Pia Bülow Karlsens job.

- Jeg fortsætter stadig mit job, og det er jo først nu, at folk ved, at jeg er med i Den Store Bagedyst. Der er ikke nogen, der siger: "Er du ikke hende fra Den Store Bagedyst?", forklarer hun.

- Jeg tror ikke, at de, jeg kommer ud til, ser Den Store Bagedyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce