Annonce
Randers FC

Piesingers missil sikrede matchbold i Holland: Her er scenarierne for Randers FC's videre vej i Europa

Randers FC-spillerne omfavnede Simon Piesinger, der bragede sejrsmålet i nettet mod Cluj direkte på frispark. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Simon Piesingers frisparksperle mod Cluj gjorde en verden til forskel for Randers FC's muligheder for at forlænge det europæiske ophold. Med en sejr over Alkmaar i sidste spillerunde vil Randers FC sikre sig en plads i knockoutfasen, men mindre kan også være nok.

Fodbold: Simon Piesinger bragede en stor fordel i hænderne på Randers FC, da han torsdag sendte sejrsmålet ind mod Cluj direkte på frispark.

Scoringen sendte kronjyderne foran tjekkiske Jablonec i tabellen, og det betyder, at Randers  FC selv kan afgøre, om der også skal være europæisk fodbold i kalenderen i foråret.

Vil Randers FC gøre sig uafhængige af at følge konkurrenternes møde i Rumænien i sidste spillerunde, skal de nappe alle tre point mod puljens dukse fra Alkmaar på udebane, men mindre kan også bringe Randers FC ind i knockoutfasen til endnu flere millioner.

Annonce

Randers Amtsavis ser her på scenarierne.


1 Randers FC-sejr

Alkmaar har endnu ikke tabt i turneringen, men hvis Randers FC får skovlen under hollænderne, så kan de være fuldstændig ligeglade med, hvad der sker mellem Cluj og Jablonec.

Tre kronjyske point på duksenes hjemmebane vil definitivt sikre andenpladsen i puljen, som giver adgang til forårets knockoutfase, hvor der så venter en treer fra Europa League.

I skrivende stund kan det eksempelvis være italienske Napoli, franske Marseille, tyrkiske Fenerbache eller skotske Celtic.

Det bliver selvfølgelig sin sag at slå Alkmaar i deres hule, men eftersom hollænderne allerede har sikret sig gruppens førsteplads, og med tanke på, at de møder Ajax tre dage senere i den hollandske liga, stiller de næppe med de største kanoner.

2 Uafgjort

Deler Randers FC for femte gang i gruppespillet, skal kronjyderne rette blikket mod Transsylvanien og sætte sin lid til, at Clujs træner, Dan Petruscu, har orkestreret en gameplan, der som minimum sikrer rumænerne et enkelt point mod Jablonec.

Vinder tjekkerne fra Jablonec, kravler de akkurat forbi Randers FC med et enkelt point mere i tabellen. I den sammenhæng er det dog nævneværdigt, at Cluj meget sjældent går fra hjemmebanen, Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, uden point.

I europæisk regi har Cluj været i gruppespil de seneste to sæsoner, og i begge har de som minimum fået én sejr. Skal der komme en sejr igen i år, er det sidste chance mod Jablonec.

3 Alkmaar-sejr

Lykkes det ikke for Randers FC at få point ud af anstrengelserne på AFAS Stadion i Alkmaar, skal den store kugleramme frem for at finde ud af, om det er Randers FC's eller Jablonecs navn, der skal med i lodtrækningen til forårets knockout-kampe.

En Cluj-sejr vil selvfølgelig stadig sende Randers FC videre, men et uafgjort resultat i Rumænien kan også komme kronjyderne til gavn.

Hvis et uafgjort resultat i Cluj skal være brugbart, må Randers FC dog maksimalt tabe til Alkmaar med et enkelt mål. I så fald vil Randers FC og Jablonec ende med den samme måldifference, men kronjyderne får andenpladsen på grund af flest scorede mål. Og så dog.

Det er et helt vildt scenarie, men ovenstående kan faktisk vise sig ikke at være nok. For taber Randers FC eksempelvis sin kamp 0-1, og kampen i Cluj ender 3-3, vil det betyde, at Jablonec kommer op på det samme antal scorede mål som Randers FC.

Og så skal afgørelsen findes i antallet af udebanemål.

På den konto fører Randers FC 3-2 inden sidste runde, men ender tjekkerne på det samme målantal som randrusianerne på grund af en målfest i Cluj, betyder det også, at de vinder på kontoen over flest udebanemål.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce