Annonce
Randers

Piger har lavet 800 perlearmbånd for Knæk Cancer i år: - Vi tror på 50.000 kroner, men går efter 100.000

Freja (til venstre) er den nye pige på ATeamKnækkerCancer. Som Albertes veninde var hun i forvejen tit på besøg, men hun er glad for at være kommet med i projektet. - Det er sejt at støtte sådan noget vigtigt, siger hun. Foto: Eva Maria Jørgensen
I år er en ekstra veninde kommet med i armbåndsproduktionen. Men ellers er det, som det plejer. A Team knækker Cancer ved at producere armbånd i massevis.
Annonce

Harridslev: Først lavede Alberte armbånd til fordel for Knæk Cancer. Det skaffede hun 12.000 kroner ved - og ikke bare et par tusind, som hun havde regnet med. Så kom lillesøster Andrea med i projektet, og de næste to år tjente de først 41.500 kroner og så 60.000 kroner til den gode sag.

I år har de to piger fra Harridslev ved Randers fået Albertes veninde Freja med på holdet. Hun hjalp lidt med at pakke sidste år.

- Jeg syntes, det var fedt og ville godt være med, fortæller hun.

Freja er næsten 12 år, Alberte er 12 år, og lillesøster Andrea er 9 år. Indtil videre har de tre piger lavet 800 perlearmbånd. De tager næsten 10 minutter at lave i modsætning til nogle af dem, de har lavet tidligere, som nærmere tog ét minut. Derfor er prisen også sat op fra 25 kroner til 50 kroner.

- Det var de ellers ikke meget for, fortæller mor til Alberte og Andrea, Marie Halkjær Lindstrøm, som sammen med sin mand, Lars Lindstrøm, også bakker op om pigernes projekt.

- Men det blev vi nødt til, når de tog så meget længere tid at lave, konstaterer hun.

Marie Halkjær Lindstrøm er medinvolveret i hendes døtres projekt. - Kræft er en sygdom, som rammer alle: Barn eller voksen, sund eller usund, siger hun. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce

Drømmer om 100.000 kroner

Marie Halkjær Lindstrøm donerer alle materialerne til armbåndene, og hun bruger også en del tid på at hjælpe pigerne. Desuden står hun for at sende de mange armbånd, der bliver bestilt på Facebook og Instagram.

- Pigerne er slet ikke på Facebook endnu, forklarer hun.

Alberte har store drømme om at tjene 100.000 kroner til sagen i år.

- Men jeg tror på, at vi tjener 50-60.000 kroner, siger hun.

Hun er stadig motiveret af den fem-årige fætter, som hun aldrig nåede at møde, fordi han døde af kræft. Freja har ikke nogen nære familiemedlemmer, som har været ramt af kræft.

- Men vi har venner og veninders familier, som har været ramt af kræft. Jeg synes bare, det er en god sag. Det er sejt at støtte noget vigtigt. Det kunne også have været miljøet, siger Freja.

Mens pigerne snakker, arbejder deres hænder. Omkring 10 armbånd mere er blevet færdige. De har allerede siddet mange timer ved spisebordet i familien Lindstrøms køkken.

- Man kan godt blive træt i fingrene af hele tiden at lave perler, konstaterer Alberte, som jo også har været i gang i længere tid end de to andre.

Marie Halkjær Lindstrøm er enig i, at det kan blive mange timer.

- Vi kører allesammen trætte i det indimellem. Men så husker vi på, hvorfor vi gør det, siger hun.

- Men det er også hyggeligt at sidde rigtig mange timer rundt om bordet. Det giver os tid til at snakke om mange ting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce