Annonce
Randers

Piger uddeler kærlige coronakager: - Man skal ikke være så bange for at være sød ved andre

Klassekammeraterne Viola Zimmermann (tv.) og Carla Gråkjær Frandsen uddelte kærlige coronakager til brugerne af nabohuset, Kirkens Korshærs Være- og aktivitetssted, der pt. er lukket for samvær, og det bragte lykke. Foto: Ann Zimmermann
To piger uddelte hjemmebagte coronakager til brugerne af nabohuset, Kirkens Korshærs Være- og aktivitetssted, for at skabe smil og glæde.

Randers: Det er ikke så meget, der skal til for at glæde andre. Det kunne niårige Viola Zimmermann og 10-årige Carla Gråbæk Frandsen onsdag sande.

De to klassekammerater havde bagt muffins, som de uddelte - på behørig afstand - til brugerne af nabohuset, Kirkens Korshærs Være- og aktivitetssted, og andre forbipasserende.

Der blev kvitteret med smil og søde kommentarer, og en af nabohusets brugere gav endda pigerne 50 kroner, selv om midlerne er små.

Idéen til at uddele "kærlige coronakager" kom af, at Viola og hendes mor, Ann Zimmermann, havde talt om, at brugerne af være- og aktivitetsstedet måske var lidt ensomme, nu hvor der ikke er dagligt åbent for spisning, men kun mulighed for at komme tre gange om ugen og afhente mad.

- Vi snakkede om, at vi gerne ville gerne gøre noget rart for dem, der kommer i nabohuset, og vi vidste, at der ville være åbent for madafhentning onsdag, siger Ann Zimmermann.

Annonce
Andre forbipasserende fik også mulighed for at smage de hjemmebagte muffins. Foto: Ann Zimmermann

Gør noget for andre

De to piger havde selv bagt kagerne, og der var derfor også lidt læring i kagebagningen.

- De har både haft matematik, samfundsfag og billedkunst, for de lavede også et skilt, siger Ann Zimmernmann og griner.

Hun kan godt selv lide at gøre noget for andre og vil gerne give dette videre til datteren, og hun oplever, at det er mere naturligt at gøre noget for andre lige for tiden.

- Det er lidt mere tilladt at gøre noget i denne coronatid. Ellers kan der godt blive set lidt skævt til en, og det er faktisk lidt skræmmende, siger hun og understreger, at hun håber, at tendensen varer ved efter coronakrisen.

At datteren har taget budskabet til sig, og også fik noget tilbage ved kageuddelingen, er hendes mor overbevist om.

- Viola sagde det så fint: Folk skal ikke være så bange for at være søde ved andre, siger Ann Zimmermann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce