Annonce
Danmark

Pilotskoler melder klar til Aula: Stor begejstring for nyt it-system

Siden januar og august i år har 12 kommuner og 24 folkeskoler være pilotskoler- og kommuner på det nye it-system Aula. Arkivfoto: Nils Svalebøg
I løbet af 2019 har 24 skoler i 12 kommuner været pilotskoler for det nye it-system, der indføres på størstedelen af landets folkeskoler i uge 43. Der har været op- og nedture, men pilotkommunen Billund er overordnet glad for det nye system.
Annonce

It: I januar blev skoler i Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus Kommuner såkaldte pilotskoler for it-systemet Aula, der skal afløse Skoleintra og Forældreintra. De skulle teste Aula, inden det var meningen, at systemet skulle sendes ud på landets folkeskoler i august. Efter det blev besluttet at udskyde implementeringen til uge 43, er yderligere otte kommuners skoler blevet pilotskoler.

Siden 1. august har Billund Kommune været pilotkommune, hvilket betyder, at Aula er blevet implementeret på alle kommunens folkeskoler. Ønsket om at komme videre fra det gamle system og være med langt fremme, når det kom til det nye, gjorde, at Billund meldte sig som pilotkommune.

Selv om kommunen kun har været en del af projektet i knap to måneder, har folkeskolerne allerede oplevet både op- og nedture, men kommunen er overbevist om, at det kommer til at fungere, når de sidste detaljer er på plads.

- Selvfølgelig tager det tid at vænne sig til et nyt system, og der er stadig ting, vi godt kunne tænke os, der blev rettet op på. Men der er ingen tvivl om, at der har været utrolig stor lydhørhed fra leverandørerne af systemet. Og vi må bare konstatere, at der allerede efter de første par uger var rettet op på nogle af de ting, der ikke fungerede, fortæller projektleder for Aula i Billund Kommune Mette Autzen.

Annonce

Aula fortsætter efter efterårsferien

Selv om man i Billund Kommune har været vidne til, at der er rettet op på problemer forholdsvis hurtigt, er Mette Autzen meget opmærksom på, at man ikke skal sammenligne Aula med det gamle system, da Aula kan noget andet, end Skoleintra kunne.

- Det eneste rigtige var at lave et nyt system, og derfor er det også vigtigt, at man tænker på det som et nyt system. Al forandring kan være skræmmende, men man skal turde rykke med brugerne. Nogle af de ting, som brugerne efterlyste i starten, som de havde på Skoleintra, efterlyser de ikke længere, fordi det nye system tilbyder andre måder at løse det på.

I Billund Kommune har der været stor opbakning til Aula fra forældrene, som i særdeleshed er begejstrede over at kunne logge på systemet via en app på deres smartphone.

- Vi har kun en lille håndfuld forældre, der ikke har været logget på, for de kan nu gøre det via telefonen i stedet for at skulle tænde computeren, fortæller Mette Autzen.

Planen er, at Billund Kommune sammen de andre 11 kommuner fortsætter med at bruge Aula efter uge 42, som de har gjort i testperioden, da kommunen allerede arbejder med systemet på den måde, landets øvrige kommuner skal efter efterårsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce