Annonce
Randers

Piskesmæld sendte regnskabschefen på kontanthjælp

12-årige Line måtte bære den tunge kasse, mens mor, Gitte Mondrup, tog sig af poserne. Men når byrden skyldes kærkommen hjælp fra gavmilde randrusianere, så bæres den, som det fremgår, med et smil. Foto: Annelene Petersen

Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og Mødrehjælpen uddelte torsdag gaver, madvarer og godter, som blandt andet er finansieret af Randers Amtsavis og Lions Club Randers Gudenaas Randers Julehjælp. Vi kiggede forbi Rema 1000 på Udbyhøjvej, hvor Dansk Folkehjælp forsødede julen for i alt 166 familier.

Randers: - Jeg er virkelig glad og taknemmelig over at få denne hjælp. Det betyder, at der er overskud til lidt mere i julen.

Sådan siger Gitte Mondrup, som sammen med sin datter, 12-årige Line, torsdag var mødt op i lageret bag Rema 1000 på Udbyhøjvej, hvor Dansk Folkehjælp i Randers uddelte kasser og poser med madvarer, godter og gaver.

For Gitte Mondrup betyder hjælpen først og fremmest, at hun i juledagene ikke skal være den, som kun modtager.

- Hjælpen gør, at jeg har det lille ekstra overskud, som gør, at jeg også kan bidrage med eksempelvis at servere lidt god mad, når familien samles. Det er dejligt og betyder meget på det psykologiske plan, siger hun.

Når Gitte Mondrup er havnet i en situation, som har gjort hende værdig til at modtage julehjælp, skyldes det mén efter et piskesmæld.

Annonce
Søren Kim og Dorte Phillip styrede pakning og uddeling af mad og gaver til de i alt 166 familier. Foto: Annelene Petersen

166 familier fik hjælp

Indtil piskesmældet for fire år siden gjorde hende ude af stand til at passe et arbejde, var hun regnskabschef og havde som sådan en god fast indtægt. Men det langvarige sygdomsforløb har gjort, at hun nu er havnet på kontanthjælp.

- Og så er der ikke meget at gøre godt med. Med hjælpen herfra har vi dog udsigt til en rigtig god jul, hvor vi kan forkæle hinanden lidt, og det er vi virkelig glade for, smiler Gitte Mondrup.

Dansk Folkehjælp uddelte torsdag julehjælp til i alt 166 familier, hvilket er 45 flere end sidste år. Køen hen til bordet, hvor Dorte og Søren Kim Phillip styrede henholdsvis uddeling og pakning, var derfor lang.

Hovedparten af de ventende ønskede ikke at udtale sig til avisen med navn og billede, men flere udtrykte deres glæde og taknemmelighed over at få hjælpen.

- Uden den ville jeg ganske enkelt ikke være i stand til at holde en ordentlig jul for mine to døtre, sagde eksempelvis Lone Nielsen, som gerne ville lægge navn til udtalelsen, men ikke ønskede at blive fotograferet.

Kasserne var pakket på forhånd, mens poserne blev fyldt under uddelingen, ligesom gavekort og legetøj valgtes efter den enkelte modtagers ønske. Foto: Annelene Petersen

Uddelinger tre steder

Til hver modtager var der en kasse indeholdende diverse madvarer og godter, en pose med kartofler og forskellige frugter samt en and eller en flæskesteg efter eget valg. Til børnene var der endvidere en pakke lego passende til det enkelte barns alder, ligesom der var gavekort til enten Fætter BR eller Sportmaster.

Med til at finansiere julehælpen fra Dansk Folkehjælp i Randers var 69.000 kroner af de i alt 276.584 kroner, som randrusianere har givet til Randers Julehjælp, der er arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

I alt har 10 hjælpeorganisationer modtaget penge fra årets Randers Julehjælp, og tre af disse udleverede torsdag hjælp til betrængte randrusianske familier. Udover Dansk Folkehjælp var det Frelsens Hær og Mødrehjælpen.

Til en jul hører blandt andet appelsiner og mandariner, og dem blev der fyldt rigeligt af i gaveposerne. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce