Annonce
Østjylland

Pistol gemt under flise: 35-årig idømt flere års fængsel

Arkivfoto: Kim Haugaard
Den 35-årige blev også dømt for to indbrud begået i Mårslet og Aarhus, for brud på knivloven og for en række færdselsforseelser.

AARHUS: Østjyllands Politi var massivt til stede i Aarhus V i årets første måneder på grund af den verserende bandekonflikt, og 11. februar fandt politiet en skarpladt pistol gemt under en flise på Rydevænget i Aarhus V.

Torsdag blev en 35-årig mand fra området så idømt fængsel i to år og ni måneder, efter at hans DNA blev fundet på våbnet.

Da resultaterne af de tekniske undersøgelser kom i marts, stod det klart, at den 35-årige havde haft fat i pistolen, og han blev derfor kort efter anholdt og varetægtsfængslet. Den 35-årige erkendte, at han havde haft fingre i pistolen i en lejlighed, men at han ikke havde været udenfor med den, og at det ikke var ham, der havde gemt den under flisen.

Men i retten i Aarhus blev han torsdag dømt for at være i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

- At besidde en pistol med ammunition under særligt skærpende omstændigheder er en alvorlig sag, og det viser rettens dom også. Jeg er tilfreds med, at politiets stærke beviser førte til en hurtig og lang dom, siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Rasmus Gyldenløve.

Annonce

Ikke bevis for bande-aktivitet

Udover våbenbesiddelsen blev den 35-årige også dømt for to indbrud begået i Mårslet og Aarhus, for brud på knivloven og for en række færdselsforseelser.

I anklageskriftet stod den 35-årige også tiltalt for at være bandemedlem, hvilket kunne have udløst en fordobling af fængselsstraffen. Retten fandt det dog ikke bevist, at han var medlem af en bande.

Den 35-årige modtog dommen og overgik straks til afsoning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce