Annonce
Randers

Plads til nyt domicil: Maskinerne æder den gamle pølsefabrik

Danish Crown er gået i gang med at rydde en 59.000 kvadratmeter grund på Tulipvej for at give plads til et nyt hovedkvarter, der samler Randers Danish Crown- og Tulip-aktiviteter. Foto: Annelene Petersen
Danish Crown er nu parat til sit nye hovedkvarter ved Sdr. Borup
Annonce

RANDERS: Danish Crown Foods har pudset nedrivningsmaskinerne på den gamle pølsefabrik på virksomhedens kæmpemæssige grund på Tulipvej i Sdr. Borup. Slagterikoncernen er ved at rydde et område på 59.000 kvadratmeter for at give plads til nybyggeriet af et nyt domicil.

Danish Crown Foods’ nuværende hovedkvarter ligger på et 38.000 kvadratmeter stort område, men virksomheden ejer hele området ned til Engelsholmvej og råder således over hele 22,5 hektar til rådighed.

Det nybyggede hovedkvarter, der kommer til at samle Danish Crown og Tulip i Randers, forventes at stå færdigt ved udgangen af 2020.


Når vi bygger nyt, får vi besparelser på energi, vi sparer penge på vedligeholdelse, vi kommer til at udnytte synergier mellem funktioner bedre, og vi har allerede grunden

Preben Skunke


- Tegningerne ligger endnu ikke parat - vi har sendt projektet i udbud. Og dermed kan vi hverken  sige noget om byggeriets størrelse, eller hvor stor en investering vores nye hovedkvarter vil blive, siger pressechef for Danish Crown Foods, Jens Hansen.

Annonce

Samler kræfterne

Planerne er, at alle Danish Crowns cirka 800 medarbejdere i Randers skal samles i et nyt hovedkontor på Tulipvej, hvor Danish Crown Foods allerede har sin administration i dag.

- Når vi bygger nyt, får vi besparelser på energi, vi sparer penge på vedligeholdelse, vi kommer til at udnytte synergier mellem funktioner bedre, og vi har allerede grunden. Sidst men ikke mindst kan vi sælge bygningen på Marsvej, så reelt betyder det, at omkostningerne ved at bygge nyt hovedkontor vil være stort set det samme som at renovere de eksisterende bygninger, forklarer Preben Sunke, der er vicedirektør i Danish Crown.

Med nedrivningen er det endegyldigt slut med slagteriarbejdet i Randers, for selv om Danish Crown og Tulip har sit hovedsæde i Randers, er det en del år siden, at der sidst blev slagtet dyr på slagteriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce