Annonce
Randers

Plaffeministerens far fylder 40

Plaffeministerens far fylder 40.Foto: Indsendt
Journalist, pressekonsulent og socialmedie-virtuos Jacob Gyldenløve Aaen fik hele det danske sportsjournalistkorps til at omdøbe fodboldspilleren Ronnie Schwartz til Plaffeministeren. Fredag 31. juli fylder han 40 år.

Selvom han ikke længere bor i Randers, så flyder kærligheden til den kronjyske hovedstad stadig kraftigt i årerne på Jacob Gyldenløve Aaen. Han er født på Randers Centralsygehus, opvokset i Romalt, har gået på Kristrup Skole og er matematisk student fra Paderup Amtsgymnasium i år 2000.

Efter sin uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i februar 2007 flyttede han til København, hvor han i en årrække arbejdede på Danmarks Radio - blandt andet som reporter på Radioavisen. De senere år har han skiftet den klassiske nyhedsjournalistik ud med kommunikationsarbejde i stat og regioner og arbejder i dag som pressekonsulent på Rigshospitalet.

Kommunikationskompetencerne og kærligheden til Randers bliver flittigt og aktivt kombineret i fritiden. Som die-hard fan af den kronjyske fodboldstolthed Randers FC stod Jacob Gyldenløve Aaen allerede for 10 år siden bag en facebookside, der med mere end 2000 medlemmer krævende, at der blev rejst en statue af træner Ove Christensen, da han på mirakuløs vis lykkedes med at holde Randers FC i Superligaen – i øvrigt på bekostning af yndlingshadeklubben AGF fra en unævnelig by syd for Randers.

Annonce

Statuen er endnu ikke realiseret, men succesen gav den randrusianske folkebevægelse og Jacob Gyldenløve Aaen blod på tanden til et nyt facebookeventyr.

Plaffede løs

Da Ronnie Schwartz i 2011 kom til Randers FC og i årene efter for alvor begyndte at score mål - eller plaffe, som han selv kaldte det - var det lige til højrebenet for Jacob Gyldenløve Aaen at starte en ny facebookgruppe. ”Ronnie Er Såårt”, som gruppen kom til at hedde efter topscorerens farverige navn, voksede sig hurtig stor. Det var her, at Ronnie Schwartz fik tilnavnet Plaffeministeren - noget, han selv ynder at bruge den dag i dag, og som den samlede danske sportspresse flittigt benytter sig af i avisartikler, tv-indslag, og når der bliver kommenteret fodboldkampe i tv og radio. Jacob Gyldenløve Aaen brugte i 2,5 år det meste af sin fritid på at finde på nyt indhold til facebooksiden, der kunne hylde og udødeliggøre Ronnie Schwartz som den legende, han har udviklet sig til. Samtidig gik meget af tiden med at sætte andre Randers- og Ronniefans sammen, så de kunne producere bannere, flag, t-shirts, mobilcovers og andet episk Plaffeminister-merchandise.

Da Ronnie Schwartz i 2014 var færdigudlært i at plaffe i Randers og derfor skulle videre til fransk fodbold, fik Jacob Gyldenløve Aaen et nyt social medie-eventyr op at stå, som kunne bruges til at dyrke passionen for Randers FC og byen Randers . Det blev til Twitter-kontoen med det opstemte navn Randers-Rejsningen. Herfra har Jacob Gyldenløve Aaen med hjælp fra andre Randers-fans blandt andet ophøjet forsvarsgeneralen Mads Agesen til en form for afgud via hashtagget #AgesenErAwesome. Mads Agesen har for nyligt i et interview med fodboldmediet Bold.dk (sandsynligvis med et glimt i øjet) fortalt, han skylder halvdelen af sin karriere i Randers til Randers-Rejsningen og den støtte, han har fået både på Twitter og på udebaner overalt i Danmark, hvor Randers-Rejsningen har hængt et banner op med støtte til den lange forsvarsspiller.

Randers-Rejsningen huserer forsat på Twitter og giver dagligt sin lokalpatriotiske og uforbeholdne støtte til Randers FC. Samtidig bruger Jacob Gyldenløve Aaen blandt andet hashtaggene #RandersErVerdensNavle og #Justice4Randers til at forsvare sin fødebys ære, når folk på Twitter, der aldrig har været i Randers, formaster sig til at komme med fordomsfulde og nedsættende bemærkninger om Randers som by, samt de fantastiske mennesker, der bor i den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce