Annonce
Randers

Plan for hovedstadsområdet skal gøre op med papirnusseri

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil gøre det lettere at skabe vækst og udvikling.

København: Er det rimeligt, at en gård eller en sportshal ikke må udbygge, fordi de er placeret for tæt på en grøn kile?

Annonce

Og er det rimeligt, at en genbrugsplads skal investere 80-90 millioner kroner for at flytte 500 meter på grund af planlovsmæssige ting i Allerød Kommune?

Ovennævnte eksempler er nogle af de problemer, som kommunerne i hovedstadsområdet oplever, og det skal der gøres noget ved - med respekt for natur og miljø.

Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Tirsdag har han holdt møde med borgmestre fra hovedstadsområdet. Sammen går de nu i gang med en revidering af den såkaldte Fingerplan, der styrer den fysiske planlægning i hovedstadsområdet.

- Hovedstadsområdet har udviklet sig hastigt i mange år, og rammerne for udviklingen er på visse punkter blevet overhalet indenom.

- Derfor har jeg nu samlet borgmestrene fra hele hovedstadsområdet, så vi sammen kan gå i gang med at revidere Fingerplanen, siger ministeren.

Troels Lund Poulsen fortæller, at revideringen kommer til at foregå over to etaper. Den første, "Spor 1", skal efter planen udstedes i starten af 2017.

Ministeren lægger derfor op til input fra de respektive borgmestre.

Men inputtene og forslagene skal give mening, understreger ministeren.

- De skal opfylde visse kriterier. De skal være afgrænset og påtrængende. Her tænker jeg eksempelvis på genbrugspladsen i Allerød Kommune.

Anden etape, "Spor 2", omfatter ifølge planen "et dybdegående udredningsarbejde". Her skal man kigge på, om der er behov for ændringer af principiel og grundlæggende karakter.

Hvad det kan være for problemstillinger, er nu op til borgmestrene at melde til erhvervs- og vækstministeren.

Målsætningen er, at "Spor 2" skal gennemføres med eventuelle ændringer i 2018.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet efterlyser nedtrykt mand

Randers FC For abonnenter

Ny Randers FC-back har fået en uge ekstra til at overbevise Thomasberg om startplads: - Al træning er godt for mig lige nu

Annonce