Annonce
Randers

Planerne klar til et nyt Øster Tørslev

To arbejdsgrupper mødtes første gang i august for at brainstorme på fremtidsvisionerne for byen. Foto: Christina Brorson.

Områdefornyelse. Det færdige program for det samlede af løft af Øster Tørslev er nu skrevet og sendt til ministeriet.

Annonce

Det hele startede, da en gruppe lokale ildsjæle for nogle år siden mente, at nu skulle der hankes op i Øster Tørslev. Efter to afslag fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter (dengang Socialministeriet red.) var der i april sidste år endelig hul igennem.

Det centrale i Øster Tørslevs områdefornyelse er »bygrønningen«, der skal blive et grønt rekreativt område i byens gamle kerne. Tegning fra Stadsarkitektens kontor.

Siden da er processen gået slag i slag. Ansøgningen til ministeriet er netop afsendt, og forventnningen er at der i foråret gives endeligt tilsagn om de 1,5 millioner Øster Tørslev er blevet stillet i udsigt. Derefter bliver det for alvor sjovt, når de planlagte projekter over en femårig periode tager konkret form.

Det færdige program for områdefornyelsen i Øster Tørslev skal være Ministeriet for By, Bolig og Landistrikter i hænde senest 1.februar.

»Vi er rigtig glade for, at projektet nu er blevet så konkret. Vi håber, at man i byen får oplevelsen af, at når det her kan lade sig gøre, så kan meget andet også. Områdefornyelsen skulle gerne blive begyndelsen på en ny og aktiv tid for byen,« siger initiativtager Jens Nørager.

En god begyndelse for øget aktivitet har været hele processen, der lige fra august sidste år har inddraget Øster Tørslevs borgere. 100 deltog i det indledende møde. En del herfra arbejdede videre i to grupper, der researchede på henholdsvis byrummet og naturen. Med en løbende indsats og fire fællesmøder lykkedes det at få strikket en sammenhængende plan sammen, der først og fremmest skal genoplive Øster Tørslevs gamle centrum omkring det stykke af åen, der løber igennem byen. Dernæst skal Udbyhøjvej forskønnes.

»De to forslag lå øverst på henholdsvist naturrums- og byrumsgruppen ønskesedler. Naturrumsgruppen fik den sejr, at »bygrønningen« blev placeret øverst på prioriterings listen. Byrumsgruppen derimod kommer til at se projektet for Udbyhøjvej realiseret først,« fortæller Mette Geertsen, fra Stadsarkitektens kontor, der har været tovholder på områdefornyelsen.

Hun har mange roser til Øster Tørslevs borgere. Bred lokal opbakning betyder alt, når et område skal løftes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce