Annonce
Læserbrev

Plattenslager- og sognerådspolitik

Læserbrev: I Amtsavisen 27. september kan man læse, at byrådsmedlem Jens Peter Hansen (V) på et borgermøde i Fårup - i forbindelse med den truende lukning af et af fem plejehjem, nemlig i Havndal, Spentrup, Fårup, Dronningborg og Kristrupcentret - kunne berolige de fremmødte borgere med næsten at kunne garantere, at hvis et flertal i byrådet skulle ende med at blive enige om at lukke et plejecenter, ville det blive Kristrupcentret. For der bor ikke rigtig nogle politikere, som er særligt knyttet til lokalsamfundet, nævner han afslutningsvis.

Denne udtalelse er et markant vidnesbyrd på, at plattenslager- og sognerådspolitikken her 12 år efter kommunesammenlægningen fortsætter. For det betyder jo, at den sunde fornuft samt evnen til at se objektivt på sagen er sat ud af funktion. For nogle byrådsmedlemmer handler det tilsyneladende ikke om, hvad der er bedst for kommunen som helhed. Man har kun fokus på sin egen lille andegård hjemme i sit eget sogn. Hvor er det trist.

Det bliver interessant at se beregninger med mere på, hvad det koster at drifte de fem lukningstruede plejehjem, samt en oversigt over, hvad der skal laves, for at de - måske - kan blive tidssvarende. Men al erfaring viser desværre, at det bliver meget dyrt. For seks år siden lukkede vi plejehjemmet "Dragonparken" i Thorsgade samt plejehjemmet "Gudenåcentret" på Aarhusvej. Det gjorde vi, fordi det ville blive meget dyrt at gøre de to plejehjem tidssvarende. Sjovt nok havde sognerådspolitikerne ingen kommentarer dengang. For det var jo bare inde i Randers by.

Men beboerne fik meget bedre forhold på andre og nyere plejehjem i kommunen. De fleste blev flyttet til det nybyggede plejehjem "Nyvang" i nordbyen.

Grunden til, at forvaltningen peger på de fem lukningstruede plejehjem, er selvfølgelig, at de alle fem er utidssvarende. Og det koster forholdsvis meget mere at drifte små utidssvarende plejehjem. Sådan er det bare.

Og det er min helt klare opfattelse, at det optimale - og fornuftigste for kommunekassen - ville være at lukke alle fem plejehjem og så bygge to nye tidssvarende som erstatning. Men det er nok ikke realistisk med den sognerådspolitik, som er kendetegnende for nogle byrådsmedlemmer. Der vil simpelthen aldrig kunne opnås enighed om, hvor de nye plejehjem i givet fald skulle placeres.

Sluttelig vil jeg gerne rose byrådsmedlem Jens Peter Hansen fra Venstre for ærligt at fortælle borgerne, hvordan plattenslager- og sognerådspolitikken praktiseres her i kommunen. Så ved borgerne det til næste valg.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce