Annonce
Debat

Plejecenter i Hadsten - bymidte eller på bar mark?

Læserbrev: Til udvalgsmøderne i juni, i social- og sundhedsudvalget og planudvalget, stillede Venstre forslag om, at placeringen nord for Hadbjergvej i Hadsten blev sat pause.

Der skulle tages stilling til forundersøgelser af det kommende plejecenter i Hadsten. Byggeriet er til behandling, fordi det er en del af budgettet for 2021-24. Et budget, som Venstre også tilsluttede sig, men derfor har vi alligevel en forpligtelse til at stoppe op, hvis vi mener, at beslutningen ikke nødvendigvis er hensigtsmæssig.

Før vi vedtager at bruge flere millioner på undersøgelser, rådgivning med mere, så ønsker vi at “trække i håndbremsen og tænke os om en ekstra gang”. Venstres betænkelighed ved forslaget om placeringen på “bar mark” ved Hadbjergvej går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret.

Annonce

Det område, vi forestiller os, som måske kan anvendes i stedet for, er ved Lilleåparken, hvor der er lokalplanlagt punkthuse. I planudvalget støttede DF, som de eneste, op om forslaget, det er altid rart, når vi kan få flere partier med på vores ideer, fordi de har en berettigelse.


Før vi vedtager at bruge flere millioner på undersøgelser og rådgivning, vil vi gerne trække i håndbremsen og tænke os om en ekstra gang.


Venstres betænkeligheder ved forslaget om placeringen på “bar mark” ved Hadbjergvej går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret.

Forslaget tager blandt andet sit udspring fra en pårørende til en i Venstres byrådsgruppe, som har udtalt. “Jeg har set træer nok i mit liv, nu vil jeg have liv og leben omkring mig, tæt på en befolket bymidte, hvor der er let adgang til butikker med mere”.

Venstre ønsker derfor, at blandt andet Ældrerådet med mere inddrages i planerne, før det besluttes, hvor plejecenteret skal ligge. Vi ønsker at inddrage dem og andre relevante grupper for at høre, hvad de kunne tænke sig, at et plejecenter skal kunne tilbyde, udover valg af sten og fysiske rammer. Betyder placeringen noget for livskvaliteten, ville de overhovedet gøre brug af byen, eller er tanken om, at byen ville kunne bruges, tilstrækkelig for beboerne og deres pårørende?

Det er muligt, at den bedste placering er langs Hadbjergvej ved siden af Aktivitetscenter Elbæktoften, men vi ønsker blot, at det sker på et mere kvalificeret grundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC sender Høgh videre med blandede følelser: Sportsdirektør har flere typer i spil som potentiel erstatning

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Annonce