Annonce
Randers

Plejehjem åbner for gæster fra torsdag - men aktiviteterne for besøgende ældre må vente lidt endnu

I coronatiden har opfindsomheden været stor, når det kom til plejehjemsbesøg. Her en udendørs koncert på Områdecenter Borupvænget i slutningen af marts. Men fra på torsdag bliver det hele lidt mere, som det var før. Dog med værnemidler. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Alle raske gæster kan fra torsdag besøge deres kære gamle på plejehjemmene. Men ældre borgere, som er vant til at komme til banko eller gymnasatik må højst sandsynligt vente til efter sommerferien.
Annonce

Randers: Plejecentrene både i Randers og på landsbasis er ikke så hermetisk lukkede, som de har været.  Og fra på torsdag den anden juli åbner de næsten fuldstændigt op for gæster. Det oplyser sundheds- og ældreministeriet mandag eftermiddag.

Men alt er ikke ved det gamle endnu. Mange ældre borgere i eget hjem går ellers og håber på gode nyheder om opstart af deres vante aktiviteter som banko, gymnastik og søndagscafé på de lokale plejehjem.

De ringer ofte og spørger, men meldingen fra personalet er fortsat den samme; de fleste aktiviteter er stadig på standby. Marianne Høgh Jensen, som er områdeleder for aktivitetstilbuddet i Randers Kommune Vest, fortæller, at de aktivitetshungrende seniorer må have tålmodighed lidt endnu.  I hvert fald, når det handler om aktiviteterne på centrene.

Annonce

Efter sommerferien

- Det bliver nok først efter sommerferien, at de aktiviteter går i gang igen, for de er også normalt lukket ned i juli, forventer hun - uden at der er taget endelig stilling til sagen.

Personalet på plejehjemmene i Randers Kommune har det seneste stykke tid brugt en del ressourcer på at besvare telefonopkald fra borgere i eget hjem. Det forstår leder for frivillighed og vedligeholdende træning hos Randers Kommune Vest, Marie Louise Nyborg, i høj grad.

Marie Louise Nyborg, leder for frivillighed og vedligeholdende træning ved plejecentrene i Randers, lover at der bliver sendt besked ud til alle relevante, så snart der er nyt om aktiviteterne på plejecentrene. Pressefoto

- Det er rigtig dejligt, at vores aktiviteter er i høj kurs hos vores ældre borgere, og vi savner også at have dem på besøg, for det giver et dejligt liv på centrene, fortæller hun.

Selvom den store interesse for åbning af de faste aktiviteter er forståelig, opfordrer Marie Louise Nyborg alligevel til, at man dropper opkaldet.


Vores medarbejderes primære fokus er at tage sig af plejehjemsbeboerne. Jeg må derfor henvise til, at de ældre fra eget hjem ikke ringer til personalet på plejehjemmene angående aktiviteter. Vi skal nok give information i dagspressen og på vores hjemmeside, så snart vi er klar til at starte det op igen.

Marie Louise Nyborg, leder for frivillighed og træning i Randers Kommune Vest


- Vores medarbejderes primære fokus er at tage sig af plejehjemsbeboerne. Jeg må derfor henvise til, at de ældre fra eget hjem ikke ringer til personalet på plejehjemmene angående aktiviteter. Vi skal nok give information i dagspressen og på vores hjemmeside, så snart vi er klar til at starte det op igen, lover hun.

Annonce

Værnemidler og sommeraktiviteter

Almindelige besøgende, som nu får adgang til både inden- og udendørs arealer på plejecentre, må ikke være syge. Desuden skal der være værnemidler til rådighed, og der opfordres stadig til at holde afstand og følge Sundhedsstyrelsens øvrige anbefalinger. Muligheden for at lukke hurtigt ned for centre eller kommuner fastholdes også.

Udover åbningen for gæster fra torsdag har plejecentrene i Randers Kommune netop  modtaget pengene fra regeringens sommerpakke. Omkring 680.000 kroner er blevet fordelt på kommunens centre, som selv kan afgøre, hvilke aktiviteter, som vil gavne mest på deres center.

Derudover var der i sommerpakken også et beløb til frivillige foreninger til generelle arrangementer for borgere over 65 år i sommerens løb. Hvornår de penge præcist når ud til den enkelte lokalafdeling er stadig usikkert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Annonce