Annonce
Randers

Plejehjem truet af lukning: - Det er en katastrofe

Velfærdslisten holder onsdag aften borgermøde i kampenfor at bevare plejehjemmet Aldershvile. Foto: Dmytro Zinkevych/Scanpix

Velfærdslisten indkalder til borgermøde med det formål at stoppe lukning af det lokale plejehjem i Havndal.

Randers: På byrådsmødet mandag aften besluttede et flertal af politikerne at sende en række nedskæringer på ældreområdet i høring. Et af forslagene er, at plejehjemmet Aldershvile i Havndal i den nordlige del af kommunen skal lukkes.

Men det vil være en katastrofe for lokalområdet, hvis Aldershvile lukker, mener Velfærdslisten, der har indkaldt til borgermøde onsdag aften.

- Borgermødet har det ene formål at forhindre lukningen af Aldershvile. Vi skal have alle gode kræfter til at stå sammen. Uanset, om man er rød, blå, gul eller grøn, er man velkommen, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, i en pressemeddelelse.

Mødet foregår klokken 19 i Estraden Forsamlingshus i Havndal. Ud over Kasper Fuhr vil byrådsmedlemmerne Christian Boldsen (V) og Anne Hjortshøj (S) komme med indlæg.

- Vi er mægtigt glade for, at de har sagt ja. Det understreger, at det her er noget, vi skal stå sammen om på tværs af hele det politiske spektrum, siger Pernille Heibøll Sørensen, organisationskoordinator for Velfærdslisten.

Hun fortæller, at Velfærdslisten også har fået henvendelser fra politikere fra andre partier, der også gerne ville sige et par ord.

- Alle er velkomne, også politikere. Men det er vigtigt, at det ikke udvikler sig til en politisk paneldebat. Derfor har vi valgt at begrænse antallet af oplæg til tre. Det vigtigste er, at borgerne kan komme på banen, og at vi kan få snakket om, hvad vi sammen kan gøre for at forhindre lukningen, siger Pernille Heibøll Sørensen.

Flertallet af politikerne i byrådet besluttede på byrådsmødet mandag en kort høringsperiode på tre dage. Velfærdslisten forsøgte med et ændringsforslag at få høringen udvidet til 14 dage, men det blev stemt ned.

- Det virker, som om man ikke gider høre på de mennesker, der står for skud. Samtidig er det, som om man forsøger at holde høringen hemmelig. Der står ikke noget om den på kommunens hjemmeside, og man holder ingen borgermøder, som man ellers gør I alle mulig andre sammenhænge, siger Kasper Fuhr Christensen og tilføjer:

- Det demokratiske underskud forsøger vi at råde bod på med borgermødet i Havndal. Og vi har også et på vej i Randers, hvor lukningen af Dronningborg Plejecenter og de øvrige nedskæringer på ældreområdet er på dagsordenen.

Kasper Fuhr Christensen slår fast, at Velfærdslisten vil kæmpe for, at hele spareplanen droppes.

- Vi vil ikke være med til at lukke plejehjemmet i Havndal, Dronningborg eller nogen andre steder. Der skal ikke skæres mere på de ældre.

Besparelserne er blandt andet en konsekvens af dét budget for 2019, som et flertal i byrådet har vedtaget. Det betyder besparelser på en halv procent på de kommunale budgetter.

Mere digitalisering og velfærdsteknologi er også med i sparekataloget. På den måde kan der nemlig spares lønkroner til personalet.

Aldershvile

Ældrecentret Aldershvile ligger i Havndal i den nordlige del af Randers kommune.

Aldershvile har 20 boliger fordelt på tre etager. Omkring centret er en stor græsplane og grønne omgivelser.

Ældrecentret har en frivillig støtteforening kaldet Gryden, som arrangerer alt fra høstfester og julefrokoster til eftermiddage med musik, gudstjenester og teater.

I sommerhalvåret er der faste gåture hver mandag, og når muligheden byder sig, er der udflugter uden for huset.

Desuden er der Borgerservice på Aldershvile.

Kilde: Randers Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce