Annonce
Randers

Plejehjem under forandring: Her kommer 50 nye lejligheder

Det tidligere plejehjem og asylcenter i Søren Møllers Gade er ved at undergår en forandring. Det skal bygges om til 50 mindre lejligheder. Foto: Annelene Petersen

Søren Møllers Gades tidligere plejehjem og asylcenter er ved at skifte sit indre ud til fordel for mindre lejligheder, som nok især unge beboere vil blive fristet af.

Randers: Lydniveauet er på højde med en lettende jetjager, og håndværkerne er i fuld færd med at bryde ned og gøre klar til at ombygge det gamle plejehjem i Søren Mølles Gade til lejelejligheder.

Den imponerende rødstensbygning var et af landets ældste plejehjem, bygget i 1886 af arkitekten Jens Peter Jensen Wærum.

Som asylcenter har det senest huset asylansøgere, men det er solgt til Knud Beer Consult ApS fra Middelfart, der nu er ved at få ombygget de mange hotellignende værelser til 38 mindre beboelser.

Christian Bjørn, Nybolig Bjørn og Ankersen Randers har fået til opgave at leje lejlighederne ud. Region Midtjylland har desuden sat sig på et antal lejligheder også, så det samlede antal når op på omkring 50 lejligheder.

Annonce

Arkitekten bag det gamle plejehjem

Arkitekten Jens Peter Jensen Wærum (1855-1926) har tegnet det tidligere plejehjem i Søren Møllers Gade 37 i Randers, der nu skal omdannes til bynære mindre lejligheder. Blandt Jens Peter Jensen Wærums hovedværker i Randers kan nævnes dragonkasernen i Thorsgade, Randers Tekniske Skole på Østervold, Handelsbanken på Rådhustorvet, Krone Apoteket i Adelgade, Sct. Mortens Menighedshus, Søren Møllersgades Skole, Skt. Josephs Hospital ved Gl. Hadsundvej og altså alderdomshjemmet eller De Gamles Hjem i Søren Møllers Gade.

Jensen Wærum er ligeledes manden bag Missionshuset Saron, det i 2017 fredede Randers Vandtårn på Hobrovej og det elegante Voldbrohus, der fremstår med en rigdom af detaljer, for eksempel udformede Jensen Wærum nedløbsrørene som små dyrehoveder.

Kilde: Randers Lokalhistoriske Arkiv.

Jens Peter Jensen Wærum har tegnet den smukke rødstensbygning, der er opført i 1886. Foto: Annelene Petersen

Yngre beboere

- Det er ikke deciderede ungdomsboliger, men det vil nok henvende sig meget til den yngre aldersgruppe. Ungdommen af i dag er ret kvalitetsbevidst og går gerne efter noget, der er nyt, eller opgraderet med ombygning i en gammel bolig. Mange vil i hvert fald ikke ud at bo i noget gammelt, siger ejendomsmægleren.

Han tilføjer, at i takt med at der kommer flere og flere uddannelser til Randers, skal der også tænkes i boliger, hvor de studerende vil bo.

Det store hus i Søren Møllers Gade bliver indrettet i både to- og treværelseslejligheder og arealmæssigt kommer boligerne til at svinge mellem cirka 50 kvadratmeter til 100 kvadratmeter i runde tal.

Prismæssigt ligger lejlighederne i fra cirka 4000 kroner til 7000 kroner i husleje pr. måned.

Der er en helt kirkelig stemning i trappeopgangen. Foto: Annelene Petersen

Komfur med opvaskemaskine

Der vil ikke være parkeringsplads til alle lejlighederne, men næsten, idet der etableres 43 parkeringspladser. Desuden kommer der cykelparkering, fælles vaskerum og tørrerum.

Som noget nyt og pladsbesparende er der indkøbt komfur med ovn og opvaskemaskine under.

- Det har jeg ikke set før, men det er ret smart, siger Christian Bjørn

- Vi har gode erfaringer fra Falbe Parken med at leje lejligheder ud, så nu er vi med her i dette projekt også, siger Christian Bjørn.

Han oplyser, at der allerede er en lille flok på venteliste til en lejlighed i Søren Møllers Gade.

- Der er vel fem-seks stykker, der har meldt sig på en interesseliste, så det er helt i sin vorden, siger han.

Lejlighederne forventes klar til indflytning lige efter sommerferien 2019, hvis alt går efter planen.

Christian Bjørn, Nybolig Bjørn og Ankersen Randers, skal stå for at udleje 38 af lejlighederne, der er klar til indflytning lige efter sommerferien 2019. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Livet tog en ny drejning for Martha

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Kom og leg på isen - det er gratis

Annonce