Annonce
Læserbrev

Plejehjemslukning - ny tradition i Randers?

Læserbrev: Nu kan vi igen læse, at der lægges op til, at der skal lukkes et plejehjem i Randers, og i år er der fem centre i spil, sidste år var der to centre i spil. Heldigvis blev der sidste år så stor modstand mod lukning, at de overlevede dengang.

De to centre, som var i spil sidste år, er også med i dette års pulje.

Det giver meget utryghed for borgerne, som bor på disse plejehjem. Der er tale om, at det hjem, som de anser for at være et trygt sted, nu skal lukkes. Hvad skal der nu ske? Hvor skal jeg nu være? Hvad ender det dog med?

Boligplan 2019, forslag og anbefalinger peger blandt andet i følgende retninger:

  • Antallet af plejeboliger reguleres her og nu grundet friplejehjem

Betyder en her og nu-regulering, at der er borgere, der skal tvangsflyttes, hvis de tilfældigvis bor på det plejehjem, som skal lukkes, også selvom de ønsker at blive boende og ende deres dage på dette plejehjem?

Jeg har ikke noget imod friplejehjem, men det skal efter min mening ikke være på bekostning af muligheden for at bo på et eksisterende kommunalt plejehjem.

Hvordan kan socialdemokraterne i Randers se sig selv som socialdemokrater, når Socialdemokratiets politik på landsplan er (citat fra Socialdemokratiets hjemmeside):

"Ældre - en tryg og værdig alderdom".

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Leder For abonnenter

I morgen slutter festen: Regeringen kan ikke undgå at skuffe

Det var godt, de hyggede sig på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden, så håndfladerne blev røde og varme i ren begejstring over, hvor godt det går. Sejrsfesten var aldeles velfortjent. Partiet vandt jo kongeriget ved valget i juni. Siden er tiden, sådan lidt groft sagt, gået med at fordele posterne, holde ferie og købe fire cirkuselefanter fri af fangenskab. I morgen slutter festen. Hverdagen truer, når finansminister Nicolai Wammen giver sit bud på næste års finanslov. Så skal der føres konkret politik, og regeringen kan ikke undgå at skuffe. Måske ikke alle, men mange. Først og fremmest Arne, som Mette Frederiksen lovede en ret til tidlig tilbagetrækning sammen med andre nedslidte. Et forslag, hun måske vandt valget på, men som nu, 237 dage efter lanceringen, ikke er kommet en millimeter nærmere på at fortælle, hvem der kan glæde sig. Tværtimod har vi kun fået at vide, at problemet er så stort og vigtigt, at løsningen tager lang tid. Klart nok – men så lang tid? Svaret er, at det aldrig vil være muligt at lave en bare tilnærmelsesvist retfærdig løsning, fordi staten ikke ligger inde med registreringer af, hvem der har arbejdet hvor, hvornår og hvor længe. Arne er bare et af problemerne. Klimaet er et andet. Regeringen er på jagt efter 70 procents reduktion af CO2-udslippet, men aner med egne ord ikke, hvordan man skal nå målet. Bemærk, at socialdemokraterne er begyndt at sige ”hvis” om succes på klimaområdet. Ét er at have problemer med at levere, hvad man har lovet. Noget andet er at levere noget, man ikke har lovet. Også her kan torsdagen blive ubehagelig, for det er svært at forestille sig, at finanslov og klimaløfter kan blive opfyldt uden skattestigninger og højere afgifter. Alt dét er slemt nok. Det værste er dog, at vi næppe vil se udspil, som gør det nemmere for private virksomheder at skabe de job, der betaler hele festen. Det har aldrig været socialdemokraters topprioritet. Så jo – sejrsfesten slutter i morgen.

Annonce