Annonce
Læserbrev

Plejehjemslukninger

Læserbrev: Randers Kommune inviterede til orientering om ny boligplan for ældreområdet i Randers onsdag 11. september. Her blev oplyst, at der ville komme en høringsperiode fra 10. oktober og frem til ultimo oktober for indsigelser og øvrige ændringsforslag.

På efterfølgende borgermøder, arrangeret af Velfærdslisten, blev det fremhævet, at byrådet skulle træffe beslutningen allerede 21.-22. oktober, altså inden fristens udløb, så det var bare om at få sendt sine bemærkninger i god tid inden 21. oktober.

I Randers Amtsavis' dækning af byrådsmødet 7. oktober beklager Steen Bundgård sig over, at den nye plan, der indebærer lukning af hele to plejehjem, er sluppet ud inden behandlingen torsdag 10. oktober, altså samme dag, som høringsfristen starter.

Hvor har Randers Kommune gemt den ekstra tildeling til bedre velfærd, som blev aftalt mellem KL og regeringen? Byen til vandet?

Brug dog noget af opsparingen på ældreområdet og undgå lukninger af plejehjem, læs eventuelt læserbrev af Poul Rubach, bragt 10. oktober, godt indlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce