Annonce
Debat

Plejehjemssagerne, hvad mon der er op og ned?

Annonce

Læserbrev: Jeg sidder bag ”skærmen” i vores hyggelige stue og undrer mig såre over flere forhold i de sager, der er blevet rullet op i de seneste par uger.

Nu ved jeg ikke ret meget om ældrepleje, så jeg tog en snak med en ekspert. En, der i mange år har arbejdet på et plejehjem. Jeg havde lidt svært ved at tro på det, jeg hørte.

Men med de ting, der skal nås, herunder antallet af brugere med ble, demens og meget andet, med den bemanding, hun talte om, så løbes der stærkt bare for at følge med. Kø kan ikke undgås. Der mangler varme uddannede hænder.

Nu var vi selv involveret i en noget anden sag, som kørte i Randers Kommune for cirka tre år siden, hvor vi blandt andet oplevede en udvalgsformand advare mod, at love og regler blev overholdt, men nu er der endnu en gang ”møgsager” i Randers Kommune.

Der har været skrevet en del om tilsyn på plejehjemmene. Det er åbenlyst tåbeligt, at kommuner kontrollerer sig selv.

Kære venner, kig på, hvordan opholdssteder og plejefamilier har tilsyn. Der er lavet fem regionale tilsyn, hvor ingen må kontrollere sig selv, og der skiftes tilsynsførende hver tredje gang; simpelt, ikke?

Med stor interesse læste jeg artiklen i Amtsavisen, hvor udvalgsformanden udtalte sig om hele affæren, det meste giver god mening.

Men når en udvalgsformand blot vil tilstræbe ordentlig og etisk behandling af de ældre, så bliver jeg bekymret.

Udvalgsformanden skal gå forrest. Det er ikke godt nok at ”tilstræbe”. Det er et forkert signal, en holdning, der kan ”sive” gennem systemet. Det er ikke godt nok som politisk ansvarlig.

Der må og skal på ingen måde være tvivl om, at ældre borgere skal behandles ordentligt.

Køen ved den berømte håndvask, med folk, politikere og andre, er som vanligt ret lang. Det kan undre mig, at ingen tilsyneladende ved ret meget. Det er da helt usædvanligt.

Har plejehjemmet Nyvang da ikke været på byrådets dagsorden i flere omgange?

Hvorfor går det så galt? Er beboerne dårligere end tidligere, mere plejekrævende, er økonomien ikke fulgt med?

Med årlige stramninger på området så er det nærliggende at tro, at ældreplejen fattes penge, så det må vel med i de kommende budgetforhandlinger.

Er personalet klædt godt nok på? Jeg er overbevist om, at der arbejdes hårdt hver dag.

Men med de udfordringer med mange demente beboere, andre tunge beboere giver, så tror jeg, området trænger til en ”opdatering”, det gælder blandt andet uddannelse, rekruttering og ledelse.

Min opfordring er, at der ikke kommer flere bortforklaringer, at også de, der er på ”gulvet”, bliver en aktiv del af løsningen, for personalets viden er guld værd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce