Annonce
Sport

Pokaldrama, syv mål og rødt kort: HB fik tiltrængt succesoplevelse og gør klar til Randers FC

I en vild pokalkamp med alt det drama, man kunne drømme om, spillede Holstebro Boldklub sig onsdag aften videre til 1/8 finalen mod Randers FC med en 4-3 sejr over Jammerbugt. Foto: Morten Strægaard
Holstebro Boldklub slap håndbremsen da holdet var allerlængst nede i sækken og vendte 0-2 til en 4-3 sejr på udebane over Jammerbugt i Sydbank Pokalen.
Annonce

Pandrup: Det er i virkeligheden svært at forklare, hvad det var der skete i støvregnen på kunstgræsbanen ved Jetsmark Idrætscenter onsdag aften.

Holstebro Boldklub, et hold nærmest blottet for selvtillid efter en miserabel afslutning på efterårssæsonen i 2. division, nede 2-0 på udebane efter en halv times spil mod samme divisions tophold Jammerbugt FC. Da oddsene var højest, gav bookmakerne 11,00 gange pengene igen på en HB-sejr, og fodboldmediet bold.dk havde på forhånd taget en hjemmesejr så meget for givet, at de allerede flere dage forinden havde skrevet Jammerbugt mod Randers ind i kalenderoversigten over de 1/8 finaler i Sydbank Pokalen, der skal spilles om to uger.

Og alligevel var det de rødblusede HB'ere, der efter fem minutters overtid kun bryde ud i vild og ekstatisk jubel. Med en 4-3 sejr, 100.000 kroner i præmie som sidste tilbageværende seriehold og med udsigt til om to uger at skulle møde superligaholdet Randers FC.

- Hvor et hold, som har været sådan nede i sækken, som vi har været, finder ressourcerne til at vinde den her kamp, det overgår næsten min forstand. Det var pokalfodbold, når det var bedst, og hvor har drengene fortjent endeligt at få en succesoplevelse som belønning for deres hårde arbejde på træningsbanen, siger cheftræner Kim Kristensen.

Annonce

Assistenten sendt i bad

Kampen var nemlig begyndt ligesom man kunne have forventet, frygtet hvis man så den med HB-briller.

Først straffede Viktor Ahlmann efter 11 minutter et søvnigt HB-forsvar, da han opfangede en lang clearing fra Jammerbugts ende og loppede bolden over en fremstormende Andreas Raahauge. Godt 20 minutter senere blev det også til 2-0, da bolden endte for fødderne af Sead Gavranovic, som trådte sine ungdomssko i Holstebro Boldklub.

Kampen i tal

Jammerbugt FC - Holstebro Boldklub 3-4 (2-1)

Sydbank Pokalen, 3. runde

Mål: 1-0 Viktor Ahlmann (11.), 2-0 Sead Gavranovic (33.), 2-1 Rasmus Strangholt, straffespark (45.), 2-2 Andreas Kiilerich (47.), 3-2 Max Andre Møller (49.), 3-3 Lasse Lilbæk (72.), 3-4 Anders Santos Iversen (88.).

Udvisninger: Kim Jakobsen, assistenttræner i HB (34.).

Tilskuere: 200 på kunstgræsbanen ved Jetsmark Idrætscenter.

Dertil et direkte rødt kort til assistenttræner Kim Jakobsen, da frustreret råbte "skandale" efter dommertrioen, der ifølge HB havde tilladt et forkert indkast, som havde ført op til målet.

- Da vi kommer bagude 2-0 stopper vi ikke op, men fortsætter bare med at spille. Det var som om, at vi slap håndbremsen og sagde til hinanden "nu prøver vi sgu bare". Straffesparket lige før pausen gav os så for alvor troen på det og efter pausen synes jeg vi var det bedste hold på banen, forklarer anfører Andreas Kiilerich.

I mangel af de normale angribere Emil Zetterquist og Sebastian Lau, der begge var forhindrede i at spille kampen, var Kiilerich flyttet frem fra sin normale højre back til at spille angriber. En beslutning, som i den grad gav pote, da først Kiilerich trak et straffespark som Rasmus Strangholt kunne reducere på, inden han to minutter efter pausen sikkert sparkede en friløber i mål til 2-2.

- Det bliver nok ikke nemt at få forklaret ham, hvorfor han skal tilbage i forsvaret næste gang vi spiller, efter den præstation. Men vi fik lige præcis det, vi håbede at få ud af at smide 'Killer' på toppen, nemlig hans vildskab og fysik, konstaterer Kim Kristensen.

Annonce

Kæmpe triumf

Hjemmeholdet svarede dog hurtigt igen og bragte sig foran med 3-2. Alligevel var det som om, at der var blevet vækket en ild i gæsterne.

Jovist var Jammerbugt stadigt giftige på deres opstillinger, men initiativet lå nu hos mandskabet fra Holstebro. Det samme med energien, hvilket en scout fra divisionsrivalerne Thisted, som tilfældigvis sad ved siden af avisens udsendte, også konstaterede.

Belønningen kom, da Lasse Lilbæk først med et tørt langskud sendte bolden fladt i mål langs den ene målstolpe, inden Anders Santos Iversen få minutter før tid gik op i et aggressivt pres på Jammerbugts målmand, erobrede bolden og sparkede den i tomt mål.

Rasmus Strangholt (i midten) reducerede til 1-2 på straffespark, og kickstartede det comeback, der sendte en sejr over 100.000 kroner i klubkassen. Foto: Morten Strægaard

Syv minutter senere, efter fem laaaange overtidsminutter, var sejren til HB en realitet.

- Det betyder virkeligt alt for drengene, at de kan få sådan en kamp. Vi har haft så mange kampe, hvor vi synes vi havde fortjent mere end vi fik, så de har virkeligt fortjent det. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at de gerne tager 14 dage mere på træningsbanen, selvom vi er gået ind i december, nu hvor der venter en sjov kamp mod Randers FC fra superligaen, siger Kim Kristensen.

Målscoreren til 1-0, Rasmus Strangholt, kommer selv fra Thy og har mange gange før spillet på stadionet i Jetsmark. Ifølge ham var sejren den helt rigtige medicin til en trup, der ellers stod til at gå skuffede på juleferie.

- Det var lige det, vi havde brug for efter en svær periode, fortæller Strangholt.

Annonce

100.000 kroner i kassen

Som tidligere nævnt, bliver det nu Holstebro Boldklub istedet for Jammerbugt, der tirsdag den 15. december skal have besøg af Randers FC, der blandt andet har de tidligere HB'ere Mikkel Kallesøe og Simon Graves i truppen.

Rygterne vil vide, at sidstnævnte hele ugen op til kampen har krydset fingre for en HB-sejr, så han kunne få lov til at møde sin gamle klub, hvor Graves egen far - Mads Jensen, har kamprekorden. Og han er ikke den eneste, der glæder sig til den kamp.

- Vi spiller jo med i pokalen for at få chancen for at møde superligaholdene og prøve at spille med de bedste hold i Danmark, så det bliver sindssygt fedt at møde Randers, siger Andreas Kiilerich.

Netop da det lignede forlænget spilletid, dukkede Anders Santos Iversom op som en trold af en æske, stjal bolden fra Jammerbugts målmand og scorede sejrsmålet til 4-3. Foto: Morten Strægaard

Dertil kommer den kontante belønning for sejren. Af alle de hold, der trådte ind i pokalturneringen som seriehold er Holstebro Boldklub nu det sidst tilbageværende. Den udløser en kontant præmie til klubben på 100.000 kroner.

- Det er mange penge for en klub som vores og slet ikke ligegyldigt, konstaterer Kim Kristensen.

Det betyder dog ikke man er tilfredse endnu. For hvorfor skulle pokaleventyret dog slutte her?

- Vi skal da spille vores chance og så gå efter det mod Randers. Det kan vi jo lige så godt, når nu vi er kommet så langt, siger Rasmus Strangholt.


Det bliver nok ikke nemt at få forklaret ham, hvorfor han skal tilbage i forsvaret næste gang vi spiller, efter den præstation. Men vi fik lige præcis det, vi håbede at få ud af at smide 'Killer' på toppen, nemlig hans vildskab og fysik.

Kim Kristensen, om målscorer Andreas Kiilerich.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce