Annonce
Sport

Politianmeldt: Slåskamp på isen kan ende med voldssag

Jim Young/Reuters
Frederikshavns Kristian Jensen har fået karantæne til 1. december efter slagsmål i en ligakamp.
Annonce

En dramatisk episode fra fredagens ishockeykamp mellem Frederikshavn og Odense i Metal Ligaen ser ud til at få et stort efterspil.

De to 18-årige spillere Kristian Jensen og Lucas Bjerre Rasmussen røg i totterne på hinanden. Da sidstnævnte lå på isen uden hjelm, hamrede Frederikshavns Kristian Jensen en knytnæve i hovedet på Odense-spilleren.

Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs og tilbragte natten på sygehuset, hvor han fik konstateret en kraftig hjernerystelse, men ingen indre blødninger.

Slåskampen har fået den neutrale ishockeyfan Lars Schmidt til at anmelde Kristian Jensen for vold til politiet, skriver Ekstra Bladet og B.T, der har snakket med Lars Schmidt.

Nordjyllands Politi vil ikke bekræfte at have modtaget en voldsanmeldelse vedrørende episoden.

Hos Odense Bulldogs afventer sportschef Henrik Benjaminsen en vurdering af episoden fra knockoutede Lucas Bjerre Rasmussen, før klubben eventuelt vil gå videre med sagen. Det siger Henrik Benjaminsen til Sport Fyn.

- Den her sag ligger jo i en gråzone, fordi det er en sport med masser af kontakt, så det er et svært område at vurdere juridisk.

- Men det er klart, at selv om ishockey er en kontaktsport med masser af fysik, så skal man ikke acceptere sådan noget, siger sportschefen.

Søndag traf disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union så en afgørelse i sagen, og her blev Kristian Jensen idømt karantæne frem til 1. december.

Det skriver Frederikshavn på sin hjemmeside, hvor klubben meddeler, at hverken den eller spilleren vil anke dommen, som accepteres.

Karantænen betyder, at Kristian Jensen går glip af 17 kampe.

- Kristian Jensen er meget berørt af episoden og beklager på dybeste vis, at han agerede så voldsomt, som han gjorde efter at have modtaget en cross-checking i ryggen fra Lucas Rasmussen.

- Denne cross-checking retfærdiggør dog ikke Kristians alt for voldsomme handling efterfølgende, og klubben tager klart afstand fra sådanne handlinger på isen, skriver Frederikshavn.

På klubbens hjemmeside bliver Kristian Jensen også citeret.

- Alle, som kender mig, ved, at jeg er en rar person, som ikke vil nogen noget ondt. Hændelsen i fredags, ved jeg udmærket godt, er uacceptabel og ikke hører hjemme i ishockeysporten.

- Jeg var meget frustreret i situationen, og alt skete så hurtigt. Jeg opdagede ikke, at hjelmen var røget af Lucas, da jeg gav ham et slag, og jeg nåede ikke at tænke.

- Det er dog ingen undskyldning, og jeg er meget ked af, at Lucas kom til skade. Jeg ønsker ham kun det bedste og god bedring, lyder det fra Kristian Jensen.

Dommerne i fredagens kamp idømte Kristian Jensen matchstraf efter slåskampen.

/ritzau/

Sport Fyns artikel med Henrik Benjaminsen
B.T.-artikel om voldsanmeldelse
Ekstra Bladet-artikel om voldsanmeldelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce