Annonce
forside

Politiet bekræfter: Ældre ægtepar er formentlig omkommet i voldsom villabrand

En voldsom brand hærgede en villa på Dystrupvej ved Ørum på Norddjurs onsdag morgen. Foto: Øxenholt Foto/Scanpix

En 90-årig mand og en 92-årig kvinde har med stor sandsynlighed mistet livet i en ildebrand, der tidligt onsdag morgen brød ud i en villa på Dystrupvej i Ørum på Djursland.

Ørum Djurs: Et ældre ægtepar på henholdsvis 90 og 92 år har med al sandsynlighed mistet livet i forbindelse med den ildebrand, der tidligt onsdag morgen brød ud i et hus på Dystrupvej i Ørum på Djursland.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi, efter at brandteknikere har været inde og gennemgå brandstedet det meste af onsdag eftermiddag.

- Politiets teknikere har her til eftermiddag været inde i huset sammen med en retsmediciner for at afklare, om beboerne - et ældre ægtepar på 90 og 92 år - var at finde i huset. I den forbindelse har man i stueetagen fundet liget af en mand, men vedkommende er endnu ikke identificeret. Undersøgelsen er ikke færdig endnu, hvorfor det endnu ikke kan klarlægges, hvor mange personer der har været tilstede i huset under branden. Men vi formoder, at begge beboerne er omkommet, meddeler Østjyllands Politi.

Det fremgår desuden, at de pårørende til husets beboere er blevet underrettet.

Annonce
Da brandvæsenet nåede frem, havde ilden allerede så godt fat i huset, at det var umuligt at redde. Foto: Øxenholt Foto/Scanpix

Flammerne slugte huset

Villabranden i Ørum blev opdaget tidligt onsdag morgen af en nabo, som ringede og alarmerede politi og brandvæsen klokken 06.11.

Da brandvæsenet nåede frem til stedet, kunne det imidlertid konstateres, at ilden allerede havde godt fat i huset. Ilden spredte sig hurtigt, og husets etageadskillelse mellem stuen og 1. sal faldt sammen.

De høje flammer fra huset i udkanten af Ørum kunne angiveligt ses helt nede fra midten af byen, og derfor udbrændte huset næsten, inden det lykkedes at få bugt med flammerne. Først ved middagstid var temperaturen i brandtomten blevet lav nok til, at politiets teknikere havde mulighed for at komme ind i huset.

Østjyllands Politi afspærrede det meste af onsdagen et område, der dækkede omkring 150 meter af Dystrupvej i Ørum. Det skete blandt andet fordi, beredskabets køretøjer fyldte det meste af den lille landsbyvej i forbindelse med slukningsarbejdet. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Dommen var ventet

Allerede onsdag formiddag meldte Østjyllands Politi ud, at man ikke havde haft held til at komme i kontakt med ægteparret, som boede på adressen, og at man derfor - når brandtomten var kølet lidt ned - ville sende brandteknikere ind i huset for at finde ud af, om beboerne havde været i huset under branden.

I nærområdet var der imidlertid ikke den store tvivl om, at det var tilfældet. På og omkring selve brandstedet herskede en alvorlig stemning blandt politi- og brandfolk. Og selvom de fleste beboere i nærområdet holdt sig bag lukkede døre og vinduer for at holde røgen ude, gik snakken, og de fleste var derfor på forhånd klar over, hvad klokken var slået.

- Det var et ældre par, som ikke rigtig kom nogen steder. Han var skidt gående, og de fik hjemmehjælp på fast basis. Så i mine ører lyder det ret usandsynligt, at de skulle være taget på tidlig juleferie. Det er virkelig trist, lød det fra en mandlig beboer i området, som avisen talte med allerede et par timer inden, politiets brandteknikere ankom til Ørum.

Ukendt brandårsag

Ligesom det endnu ikke er lykkedes politiets teknikere at finde resterne af den 92-årige kvinde, som forventes omkommet i branden, er det heller ikke lykkedes at fastslå, hvordan branden i huset opstod.

Derfor har Østjyllands Politi med hjælp fra hjemmeværnet fået spærret området af og opstillet en vagt på stedet indtil torsdag morgen, hvor teknikerne genoptager arbejdet. Desuden har der også været politihunde i området for at søge efter spor.

- Vi arbejder altid ud fra det værst tænkelige scenarie, som er, at der er sket en forbrydelse, og at branden er påsat. Det kan godt vise sig, at det ikke er tilfældet, men indtil videre er vi nødt til at undersøge huset minutiøst, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mogens Nyholm: Urolige Venstre og DF skyld i manglende tryghed

Læserbrev: Indledningsvis. Randers Kommune har en meget kompetent kommunaldirektør. I læserbrevet vil jeg føre bevis for, at Venstre og Dansk Folkeparti i Randers Kommune er kilden til langt størsteparten af de seneste uroligheder i og omkring byrådet. Det er de to partier, der må tage et stort ansvar for eventuel manglende stabilitet og tryghed i byrådssalen – ikke kommunaldirektøren. Venstre og DF foretog en ulovlig omkonstituering i juni 2015, følgelig med stor uro i de lokalpolitiske gemakker – det skyldes ikke den nuværende kommunaldirektør, det skyldes alene Venstre og co. Overtrædelse af racismeparagraffen er hørt i byrådssalen fra et DF-medlem – den dermed følgende uro skyldes ikke kommunaldirektøren, det skyldes Venstre og co. Børnefamilie-udvalgsformand Anders Buhl (V) er på lukkede byrådsmøder fremkommet med injurier mod en uskyldig daginstitutionsmedarbejder og med deraf følgende uro – det kan kommunaldirektøren ikke klandres for; kun Venstre og co. I en artikel 30. juli i Randers Amtsavis i år (selvfølgelig skrevet af journalist Bruno Ingemann) anklager udvalgsformand Anders Buhl undertegnede, Overmark og Nyhuus for at være skyld i, at børn flygtede fra Stjernehuset hen over sommeren. I artiklen glemte Buhl (og Ingemann) at oplyse, at fra cirka 1. maj og helt frem til 19. juli havde direktør Michael Maaløe og børnechef Dorte Brøns givet ordre til at lukke for tilmeldinger til Stjernehuset. Altså Anders Buhl fortiede sandheden; nemlig den, at forvaltningens nedlukning var hovedforklaringen på, at børn "flygtede" – kommunaldirektøren er ikke skyld i den dermed følgende uro; støjen skyldes hr. Buhls (og journalist Bruno Ingemanns) urene trav i Amtsavisen. Nu støjer Venstre og co. igen igen. De giver vores kompetente og vidtfavnende kommunaldirektør mistillid – det skaber stor uro - det er ikke kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidts skyld; det er Christian Brøns', Anders Buhls, Frank Nørgaards med flere. Summa summarum med hensyn til Venstres og DF's tråd: Først en ulovlig og amoralsk omkonstituering og nu en utilgivelig og uretfærdig mistillid til vores afholdte kommunaldirektør. Sådan en pinlig adfærd er ikke set nogetsteds på det kommunale Danmarkskort. Ros til andre kommuner herfor. Jeg vurderer, at Venstres aktuelle triste og mistrøstige tråd med hensyn til kommunaldirektøren ene og alene skyldes, at Venstre og co. ikke formår at adskille praktisk politik fra familiære relationer.

Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce