Annonce
forside

Politiet bekræfter: Ældre ægtepar er formentlig omkommet i voldsom villabrand

En voldsom brand hærgede en villa på Dystrupvej ved Ørum på Norddjurs onsdag morgen. Foto: Øxenholt Foto/Scanpix

En 90-årig mand og en 92-årig kvinde har med stor sandsynlighed mistet livet i en ildebrand, der tidligt onsdag morgen brød ud i en villa på Dystrupvej i Ørum på Djursland.

Ørum Djurs: Et ældre ægtepar på henholdsvis 90 og 92 år har med al sandsynlighed mistet livet i forbindelse med den ildebrand, der tidligt onsdag morgen brød ud i et hus på Dystrupvej i Ørum på Djursland.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi, efter at brandteknikere har været inde og gennemgå brandstedet det meste af onsdag eftermiddag.

- Politiets teknikere har her til eftermiddag været inde i huset sammen med en retsmediciner for at afklare, om beboerne - et ældre ægtepar på 90 og 92 år - var at finde i huset. I den forbindelse har man i stueetagen fundet liget af en mand, men vedkommende er endnu ikke identificeret. Undersøgelsen er ikke færdig endnu, hvorfor det endnu ikke kan klarlægges, hvor mange personer der har været tilstede i huset under branden. Men vi formoder, at begge beboerne er omkommet, meddeler Østjyllands Politi.

Det fremgår desuden, at de pårørende til husets beboere er blevet underrettet.

Annonce
Da brandvæsenet nåede frem, havde ilden allerede så godt fat i huset, at det var umuligt at redde. Foto: Øxenholt Foto/Scanpix

Flammerne slugte huset

Villabranden i Ørum blev opdaget tidligt onsdag morgen af en nabo, som ringede og alarmerede politi og brandvæsen klokken 06.11.

Da brandvæsenet nåede frem til stedet, kunne det imidlertid konstateres, at ilden allerede havde godt fat i huset. Ilden spredte sig hurtigt, og husets etageadskillelse mellem stuen og 1. sal faldt sammen.

De høje flammer fra huset i udkanten af Ørum kunne angiveligt ses helt nede fra midten af byen, og derfor udbrændte huset næsten, inden det lykkedes at få bugt med flammerne. Først ved middagstid var temperaturen i brandtomten blevet lav nok til, at politiets teknikere havde mulighed for at komme ind i huset.

Østjyllands Politi afspærrede det meste af onsdagen et område, der dækkede omkring 150 meter af Dystrupvej i Ørum. Det skete blandt andet fordi, beredskabets køretøjer fyldte det meste af den lille landsbyvej i forbindelse med slukningsarbejdet. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Dommen var ventet

Allerede onsdag formiddag meldte Østjyllands Politi ud, at man ikke havde haft held til at komme i kontakt med ægteparret, som boede på adressen, og at man derfor - når brandtomten var kølet lidt ned - ville sende brandteknikere ind i huset for at finde ud af, om beboerne havde været i huset under branden.

I nærområdet var der imidlertid ikke den store tvivl om, at det var tilfældet. På og omkring selve brandstedet herskede en alvorlig stemning blandt politi- og brandfolk. Og selvom de fleste beboere i nærområdet holdt sig bag lukkede døre og vinduer for at holde røgen ude, gik snakken, og de fleste var derfor på forhånd klar over, hvad klokken var slået.

- Det var et ældre par, som ikke rigtig kom nogen steder. Han var skidt gående, og de fik hjemmehjælp på fast basis. Så i mine ører lyder det ret usandsynligt, at de skulle være taget på tidlig juleferie. Det er virkelig trist, lød det fra en mandlig beboer i området, som avisen talte med allerede et par timer inden, politiets brandteknikere ankom til Ørum.

Ukendt brandårsag

Ligesom det endnu ikke er lykkedes politiets teknikere at finde resterne af den 92-årige kvinde, som forventes omkommet i branden, er det heller ikke lykkedes at fastslå, hvordan branden i huset opstod.

Derfor har Østjyllands Politi med hjælp fra hjemmeværnet fået spærret området af og opstillet en vagt på stedet indtil torsdag morgen, hvor teknikerne genoptager arbejdet. Desuden har der også været politihunde i området for at søge efter spor.

- Vi arbejder altid ud fra det værst tænkelige scenarie, som er, at der er sket en forbrydelse, og at branden er påsat. Det kan godt vise sig, at det ikke er tilfældet, men indtil videre er vi nødt til at undersøge huset minutiøst, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Så bliver det ikke sjovt at være et ynkeligt skovsvin

Det er sørgeligt, at der er grundlag - altså skidt og skrald - for det folkeligt baserede motions- og miljøprojekt med navnet #skridtogskrald. Det er sørgeligt, at der er svin iblandt os, der smider affald i naturen, som var det fuldstændig ligegyldigt for vores fælles klode. Hvad foregår der inde i hovedet på folk, der smider deres emballage i grøftekanten eller aflæsser hele anhængeren i skovbrynet? Sandsynligvis foregår der ingenting overhovedet, desværre. Heldigvis har vi en klima- og miljøbevidst børnegeneration på vej. Hvis ikke den drastisk ændrer kurs, så kommer der andre boller på suppen inden længe, og så bliver det ikke sjovt at være et ynkeligt skovsvin. Og heldigvis har vi indtil da initiativet #skridtogskrald. Som en dråbe i havet, måske, men sammen med andre gode dråber nytter det alligevel et eller andet. #skridtogskrald er et forbilledligt initiativ, der samler mennesker i en folkelig bevægelse, der både får skridt på tælleren og skrald i posen på ture rundt i naturen. Det giver god mening med motion og miljøindsats i en og samme bevægelse - ikke mindst i disse dage mens flere er hjemsendt fra arbejde og har god tid til en ekstra runde i naturen. Vi må alle gøre, hvad vi kan - ikke mindst for at rydde op efter dem, der ikke fatter, hvad der sker med vores klima og klode, hvis ikke vi passer bedre på miljøet. Det er den førnævnte klima- og miljøbevidste børnegeneration, der skal arve den stinkende losseplads, vi efterlader os, hvis ikke vi passer bedre på og begynder at opføre os ordentligt - allesammen. Foruden den fælles oprydning i form af blandt andet #skridtogskrald bør vi også sætte ind med en passende portion rottweiler-pædagogisk opdragelse af de medborgere, der ikke gider rydde op efter dem selv. Hvor svært kan det være selv at smide sit affald i skraldespanden? Det kan ikke være svært overhovedet. Og hvor ville det være dejligt, hvis vi alle kunne være enige om ikke at svine og spolere vores sårbare natur.

CORONAVIRUS

Liveblog: Mere end 7000 meldte sig ledige i går -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Randers

Kylling & Co har langet den sidste sandwich over disken i Randers: Det her har ingen kunnet forudse

Annonce