Annonce
112

Politiet efterforsker stadig gåden om hittebørn: - Vi passer godt på dem

De to børn, som blev fundet efterladt på et juletravlt strøg i Aarhus C, bor stadig på kommunens Familiecenter. Foto: Østjyllands Politi
Lørdag er det tre uger siden, at to små børn blev efterladt på Park Allé i Aarhus. Der arbejdes stadig på højtryk med at finde en forklaring på, hvordan og hvorfor de pludselig stod alene i Aarhus en lørdag aften.

AARHUS: Det gav genlyd i det meste af landet, da to små børn blev fundet efterladt ved et busstoppested en lørdag aften lige inden jul i Aarhus centrum.

En 56-årig mand var på vej til en restaurant i nærheden, da han fik øje på børnene på fortovet på Park Allé, og han fornemmede med det samme, at der var noget galt.

En godt to-årig dreng stod lidt for tæt på fortovskanten og holdt fast i en klapvogn, hvori der sad en lille pige. Derfor ringede han til politiet, der hentede de to børn og samme aften afleverede dem til de sociale myndigheder.

Siden da er der arbejdet intenst på at finde en forklaring på, hvorfor og hvordan de to børn blev efterladt i Aarhus.

Her tre uger efter, er der stadig ikke noget gennembrud i sagen.

- Vi kan ikke sige andet, end at vi fortsat efterforsker sagen, lyder det fra Østjyllands Politi.

De to børn, en pige på omkring et år og en dreng på to et halvt, er i juridisk forstand hittebørn. Siden de blev fundet, har de opholdt sig på Aarhus Kommunes Familiecenter, hvor kommunen har haft fokus på at sikre så meget ro som muligt og så få personer omkring dem som muligt.

- Det eneste, vi kan sige for nuværende, er, at børnenes status hos os er uændret. De er fortsat i vores varetægt, og vi passer godt på dem, imens vi afventer politiets efterforskning og eventuelt udlændingemyndighedernes beslutninger i sagen. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer på dette tidspunkt i forløbet, siger Social- og beskæftigelsesdirektør i Aarhus Kommune, Erik Kaastrup-Hansen.

Annonce
Park Allé i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Far formentlig identificeret

Få dage efter de to små børn blev fundet, meldte Østjyllands Politi ud, at faren til børnene formentlig var identificeret, og at der var tale om en 34-årig afghansk mand, som tidligere har opholdt sig i Danmark, men efterfølgende er blevet udvist efter en dom i 2014.

I forbindelse med den udmelding sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard:

- Vi ved ikke, hvor faren befinder sig, men formentlig er han i udlandet. Vi mangler desuden at få identificeret moren, mens vores formodning er, at hun heller ikke opholder sig i Danmark.

Østjyllands Politi regner med, at børnene kom ind i Danmark uden deres far og mor. Men hvordan – er altså det efterforskningen skal afdække.

I forbindelse med sagen blev en 54-årig kvinde anholdt i Aarhus dagen efter de to børn blev fundet. Hun blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have efterladt de to små børn på gaden, men blev efterfølgende løsladt.

Politi blev bestormet

Kvinden, der er afghansk statsborger og har bopæl i Ølgod, fortalte i retten, at hun er farmor til de to børn, og at hun havde været sammen med dem i Danmark.

Den 54-årige kvinde er sigtet efter straffelovens paragraffer §213 og §250. Begge paragraffer handler om at misrøgte og forlade børn, man er ansvarlig for.

Ved grundlovsforhøret nægtede kvinden sig skyldig i alle sigtelserne.

Udover den 54-årige kvinde har yderligere to personer været frihedsberøvet – en 33-årig mand og en 25-årig kvinde, der begge er afghanske statsborgere. Manden er formentlig børnenes onkel, men det er dog politiets vurdering, at de to ikke ar begået noget strafbart.

Da nyheden om de to efterladte børn kom frem, blev politiet bestormet i en grad, så Østjyllands Politi havde svært ved at følge med ved telefonerne. Bekymrede borgere havde både tip og omsorgsfulde forslag til politiet ligesom nogle tilbød at adoptere børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce