Annonce
Randers

Politiet dropper pædofilisag mod ansat i Helsted: Nu kræver politikere konsekvenser

Østjyllands Politi har droppet sigtelserne mod en medarbejder fra Stjernehuset, som i foråret blev sendt hjem fra arbejde på grund af Randers Kommunes mistanke om, at vedkommende havde misbrugt et barn i institutionen seksuelt. Foto: Mathias Fredslund Hansen
En medarbejder ved den integrerede daginstitution Stjernehuset blev i foråret sendt hjem fra arbejde på grund af en mistanke om, at vedkommende havde krænket et barn seksuelt. Nu har Østjyllands Politi opgivet sigtelsen, og tre lokalpolitikere retter en skarp kritik mod forvaltningen.
Annonce

Randers: En ansat i den kombinerede børnehave og vuggestue Stjernehuset i Helsted i det nordvestlige Randers blev i foråret mistænkt for at have krænket et barn seksuelt.

Mistanken fik Randers Kommune til at anmelde det mulige overgreb til Østjyllands Politi, sende medarbejderen hjem, hasteindkalde alle forældre til børn i institutionen til et informationsmøde om situationen samt tilbyde dem krisehjælp.

Østjyllands Politi gik i gang med at efterforske sagen. Men 17. juni besluttede Statsadvokaten at droppe sigtelserne mod medarbejderen. Det fortæller kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til Randers Amtsavis.

- Jeg kan bekræfte, at Statsadvokaten har besluttet at opgive sigtelserne mod den pågældende medarbejder. Det er sket på baggrund af flere afhøringer og undersøgelser i sagen, siger Jakob Christiansen.

Kommunikationsmedarbejderen oplyser desuden, at Randers Kommune er blevet informeret om de droppede sigtelser inden for de seneste dage.

Annonce

Politikere kræver konsekvenser

I kølvandet på Statsadvokatens beslutning har tre politikere i Randers Kommune – Mogens Nyholm (RV), Henning Jensen Nyhuus (S) og Bjarne Overmark (BL) – skrevet et fælles læserbrev, som er sendt til Randers Amtsavis.

I læserbrevet slår de tre mænd fast, at de har læst sagens akter og derfor kun kan nå frem til samme konklusion som Statsadvokaten. Nemlig at ”sigtelserne er, og har altid været åbenlyst grundløse”.

Rosen af Statsadvokatens vurdering følges herefter op af en gevaldig bredside rettet mod den kommunale forvaltning. De tre mener nemlig, at forvaltningens ageren i den pågældende sag har været dybt bekymrende og langt fra gældende regler. Og dét i sig selv bør efter deres mening få personalemæssige konsekvenser i den implicerede forvaltning.

- Da den her sag dukkede op ved os første gang, var jeg dybt skeptisk fra første sekund. Det virkede fuldstændig forkert, at den sag overhovedet blev taget op. Og når man så giver sig til at læse akterne i sagen, kan man se, at der er begået fodfejl på fodfejl. Man har gjort både en pædagog og et barn fortræd ved helt meningsløst at slæbe dem gennem det her, siger Mogens Nyholm til Randers Amtsavis.

Fredag eftermiddag var de tre indkaldt til et møde med kommunaldirektør Jesper Kaas for at drøfte sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce