Annonce
Randers

Politiet: Ildebrand i tømrerfirma var påsat

Tømrermester Niels Vinther havde allerede på brandnatten en mistanke om, at branden var påsat. Blandt andet på grund af et hul i hegnet og på grund af det store politiopbud. Foto: Ole Jakobsen

Der lå en bevidst handling bag, da der natten til torsdag udbrød brand i tømrervirksomheden Vinther og Lassen på Ydervangen.

Der var klippet hul i metalhegnet, og politiet afsøgte med det samme området med hundepatruljer, efter der udbrud brand i tømrervirksomheden Vinther og Lassen på Ydervangen i Randers. Det skete natten til torsdag klokken 1.36. Nu er politiet klar med den første udtalelse i sagen.
Annonce
»Vi kan konstatere, at branden har været påsat. Vi undersøger fundene nærmere, og vi arbejder på højtryk,« siger pressekoordinator ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen.
Politiet sikrede sig spor oven på branden, og det er de spor, der nu efterforskes nærmere. Om branden har forbindelse til andre brande, kan hun ikke kommentere.

Syv-cifret skadesbeløb

Dermed får tømrermester Niels Vinther bekræftet sin mistanke. Han blev ringet op midt om natten af politiet, der kunne fortælle ham, at hans virksomhed brændte. Der var ild i værkstedet, lageret og i en lastbil, da Beredskab og Sikkerhed Randers nåede frem til stedet. Lagerbygningen var hårdest ramt.
Tømrermesteren forventer, at firmaet kommer til at køre med 80-90 procent af den normale kraft, mens genopbygningen foregår. Forventningen er, at skaderne løber op i et syv-cifret beløb.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce