Annonce
Randers

Politiet kender intet til sent brag på Hobrovej: Var det et traktordæk, en meteor eller et kanonslag?

Der var ikke umiddelbart spor af eksplosionen, hvis det er rigtigt, at et større kanonslag foran Hobrovejens Skole mandag aften var skyld i det brag, som kunne høres vidt og bredt i Randers. Foto: Eva Maria Jørgensen
Der er mange bud på årsagen til det brag, som gav adskillige randrusianere en mindre forskrækkelse mandag aften. Et kanonslag virker efter Amtsavisens undersøgelser som den mest troværdige forklaring.

Randers: En usædvanlig stor tyggegummiklat var umiddelbart det eneste, som Amtsavisens ihærdige journalist fik ud af sin jagt på årsagen bag mandag aftens brag nær Hobrovej. I hvert fald, når det gælder fysiske beviser.

Alligevel peger alle spor i retning af, at det var et meget larmende kanonslag, da teorier omkring traktordæk og meteorer ikke umiddelbart har noget på sig.

Jagten på svaret begyndte på den lokale facebookgruppe, hvor en længere samtale tog sin begyndelse med netop braget mandag aften klokken cirka 22.45 og en undring over, hvad braget mon skyldtes.

Annonce

Der var ingen mangel på hjælpsomhed fra de andre brugere af gruppen. Udover enkelte jokes mente de fleste, at braget stammede fra et kanonslag af en art. Men der var også alternative bud. Nemlig, at det drejede sig om et meteornedslag eller et eksploderet traktordæk.

Amtsavisens undersøgelser begyndte med et opkald til Østjyllands Politi. Her var der ikke meget hjælp at hente, da der ingen registreringer var af hverken brag eller eksplosioner. Det kunne derfor konstateres, at randrusianerne i tilfælde at et brag foretrækker at benytte sig af Facebook fremfor den lokale ordensmagt.

Meteor kom først senere

Derefter undersøgte Avisen meteor-teorien, som blandt andet var underbygget af et lysglimt, som flere vidner registrerede før selve braget. Desuden havde en facebookbruger hørt denne teori luftet andetsteds.

Ifølge indberetninger til ildkugle.dk er det dog ikke sandsynligt. En meteor blev spottet i Østjylland, men først mellem klokken tre og fire natten mellem mandag og tirsdag.

Teorien om traktordækket kunne også hurtigt afmonteres, da flere vidner, som nævnt, kunne fortælle om et synligt lysglimt før braget. Da et traktordæk ikke giver den slags lys før en eventuel eksplosion - og en dækeksplosion ikke umiddelbart kan høres i Kristrup, hvor en enkelt facebookbruger har hørt lyden, må den teori regnes som yderst usandsynlig.

En enkelt af personerne i facebooktråden påstår, at det er hans kanonslag. Amtsavisen har uden held forsøgt at kontakte den unge mand for at undersøge, om det er en joke eller sandheden, men han er ikke vendt tilbage før deadline. Screenprint

Så er vi tilbage ved kanonslagsteorien. Den bekræftes af et anonymt øjenvidne, som mener at have set et lysglimt før braget, samt røg efterfølgende umiddelbart udenfor Hobrovejens Skole.

I håbet om at finde krudtslam eller lignende på lokationen drager Amtsavisens journalist da også afsted. Det bliver en fuser rent bevismæssigt, da der hverken ligger rester af kanonslag eller krudtslam på vejen. Alt tyder dog på, at det trods alt er den mest sandsynlige forklaring, da døgnet heller ikke bød på et eneste lyn i området.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce