Annonce
Norddjurs

Politiet konkluderer: Ingen er juridisk ansvarlig for dødsbrand på Plejecenter Farsøhthus

Østjyllands Politi har afsluttet efterforskningen af sidste års brand på plejecenter Farsøhthus. Arkivfoto: Annelene Petersen
Østjyllands Politi har efter mere end ti måneder afsluttet efterforskningen af branden på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro. Konklusionen lyder, at der ikke er begået lovovertrædelser i forbindelse med branden, og det bringer lettelse i kommunen.

Allingåbro: Det var intet andet end en tragisk ulykke, da tre kvinder på henholdsvis 91, 93 og 95 år omkom i en voldsom brand på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro.

Sådan lyder konklusionen fra Østjyllands Politi, der lige siden dødsbranden har efterforsket sagen for at afklare, om der er sket overtrædelser af straffeloven, beredskabsloven eller begge dele.

- Det har været en lang og omfattende efterforskning med grundige undersøgelser af brandstedet, personafhøringer og gennemgang af diverse tekniske rapporter, siger advokaturchef ved Østjyllands Politi, Jacob Balsgaard Nielsen, og fortsætter:

- Formålet med efterforskningen har blandt andet været at få afdækket omstændighederne ved selve branden. Men derudover har vi også undersøgt, om myndighederne har levet op til gældende regler, eller om der kunne være omstændigheder, forsømmelser eller lignende, der giver anledning til et strafferetligt efterspil. I dén henseende er vi nået frem til den konklusion, at det er der ikke.

Annonce

- Et tiltrængt punktum

Med meldingen om den indstillede efterforskning fritager Østjyllands Politi i princippet Norddjurs Kommune og eventuelle enkeltpersoner for deres ansvar i forhold til dødsbrandens opståen.

Og den nyhed bringer stor glæde hos Lars Møller (S), der er formand for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

- Selvom det kan lyde hårdt, så er det vigtigt for os, at politiet har slået fast, at der ikke er foregået noget ulovligt i forbindelse med sidste års tragiske brand på Farsøhthus. Det er rigtig rart, at vi nu endelig kan få sat et punktum og begynde at se fremad, siger Lars Møller.

Han sender desuden en tanke til pårørende til de dræbte og de medarbejdere på Farsøhthus, som uden tvivl har været gennem en svær tid i de seneste ti måneder.

- Jeg håber virkelig, at de også kan bruge det her punktum til noget, siger han.

Norddjurs Kommune er i øjeblikket i gang med at udbedre alle brandsikkerhedsmæssige mangler på sine plejecentre og bosteder. Derfor er forventningen, at plejecenter Farsøhthus inden året er omme har fået installeret det lovpligtige sprinkleranlæg, som man i 1997 fik dispensation for at installere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce