Annonce
Alarm 112

Politiet kontrollerede farten ved corona-testcentret: 'Folk skal altså tænke over hastigheden'

På vejen ved corona-testcentret på Vinkelvej må bilister højst køre 40 kilometer i timen. Det havde flere tilsyneladende overset, da politiet kontrollerede farten mandag formiddag. Foto: Morten Pedersen
To fik en betinget frakendelse af kørekortet, og to andre fik et klip, da politiet mandag formiddag var på fartkontrol ved testcentret på Vinkelvej.
Annonce

Viborg: Alle, som har kørt til en corona-test eller -vaccination i testcentret i og ved den gamle handelsskole på Vinkelvej, har med sikkerhed bemærket det.

Fartgrænsen er sat ned til 40 kilometer i timen på hele strækningen fra svinget ved Asmild Kirke til efter parkeringspladsen ved idrætshøjskolen.

Her må man normalt køre først 50 kilometer i timen, og ved byskiltet inden idrætshøjskolen kan man faktisk sætte farten helt op til 60 i timen.

Men det er under normale omstændigheder. Og som de fleste ved, er der ikke så meget, der er normalt for tiden.

Mandag formiddag omkring klokken 9.30 havde politiet taget opstilling mellem de rød-hvide 40-skilte ved testcentret på Vinkelvej, og her viste det sig, at alt for mange bilister enten overså eller bevidst valgte at se stort på den midlertidige fartdæmper.

I hvert fald endte to bilister mandag formiddag med at få klip i kørekortet, og to andre kørte så hurtigt, at de gjorde sig fortjent til en betinget frakendelse af kørekortet - og dermed skal de nu begge op til en orienterende køreprøve.

De to, som blev taget i at køre hurtigst, og som blev betinget frakendt førerretten, blev målt til henholdsvis at køre mindst 65 og 68 kilometer i timen.

Annonce

Også en mobiltelefon

Hastigheden på strækningen er sat ned af en årsag, og den midlertidige fartgrænse skal naturligvis overholdes, lyder det tirsdag morgen fra Mikael Gudiksen fra lokalpolitiet i Viborg.

- Farten er sat ned på grund af den øgede trafik af fodgængere, cyklister og biler, som skal ind til testcentret, og folk skal altså tænke over hastigheden, når de kører forbi der, siger han.

Hvis man overskrider fartgrænsen med mere end 30 procent, koster det et klip i kørekortet, men hvis man kører mere end 60 procent for stærkt, som det var tilfældet med de to hurtigste bilister på Vinkelvej mandag formiddag, får man altså en betinget frakendelse af kørekortet.

Ud over de fire hurtige bilister blev en enkelt person sigtet for at benytte sig af sin mobiltelefon under køreturen forbi testcentret.


Farten er sat ned på grund af den øgede trafik af fodgængere, cyklister og biler, som skal ind til testcentret, og folk skal altså tænke over hastigheden, når de kører forbi der

Mikael Gudiksen, lokalpolitiet i Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Betjente slukkede brand i emhætte

Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce