Annonce
Randers

Politiet lukker omstridt Venstre-sag: Der rejses ikke politisag mod Britt Bager

Midt og Vestjyllands Politi har afsluttet en special sag, der har resulteret i en bøde til venstre i region Midtjylland. Donationer til partiets politiske ordfører Britt Bager, der er opstillet lokalt, har været efterforsket. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Midt- og Vestjyllands Politi har afsluttet efterforskningen i en meget omtalt sag om overtrædelse af partistøtteloven. Sagen får ikke konsekvenser ud over den bøde, som Venstre i Region Midtjylland allerede har betalt.
Annonce

Randers: Midt- og Vestjyllands Politi har sluttet sagen omkring partiet Venstres overtrædelser af partistøtteloven. Sagen har udløst en bøde til Venstre i Midtjylland på 10.000 kroner, men der vil ikke ske yderligere undersøgelser af de involverede parter.

"Der har ikke været og der er ikke grundlag for at iværksætte efterforskning mod enkeltpersoner i anledning af anmeldelsen, idet indberetningspligten alene påhvilede partiorganisationen, og sagen betragtes således som afsluttet", hedder det i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det betyder, at den lokalt valgte Britt Bager, der er politisk ordfører for Venstre, samt de øvrige politikere, der har modtaget donationer, som ikke er indberettet til Region Midt efter reglerne, ikke berøres af sagen.

Venstre i Region Midt fik bøden på 10.000 kroner på grund af overtrædelse af partistøtteloven, fordi foreningen for regnskabsperioderne 2015 og 2016 har afgivet urigtige eller mangelfulde oplysninger til Region Midtjylland.

Annonce

Efterforskningen slut

Partiforeningen sendte nemlig hverken i 2015 eller 2016 rettidigt en erklæring til Regionsrådet med oplysning om, hvorvidt foreningen i det foregående kalenderår fra samme private tilskudsyder har modtaget et eller flere tilskud, der tilsammen overstiger 20.000 kroner.

Partiet Venstre blev anmeldt for overtrædelse af partistøtteloven af en borger 21. december i 2017, og siden har Midt- og Vestjyllands Politi indhentet relevant materiale fra Region Midtjylland og fra Venstre Midtjylland, og derefter lavet en samlet juridisk vurdering af sagens omstændigheder.

Bøden er givet på grund af urigtige eller mangelfulde oplysninger om tilskud til foreningen Venstre vedrørende regnskabsperioden 2015 og 2016 og vedrører flere forskellige bidrag.

Der er ikke foretaget nærmere efterforskning af de enkelte bidrag, da anklagemyndigheden har vurderet, at det er uden betydning for foreningens overtrædelse af partistøtteloven. Blandt bidragene er fem donationer til Britt Bager i 2015 på 20.000 kroner, der kom fra fem forskellige selskaber - med den samme ejer.

Man må højest modtage 20.000 kroner i donation uden at oplyse, hvem der er giveren. Det er ikke kommet frem, hvem der i 2015 støttede Britt Bager med 100.000 kroner.

Formålet med partistøtteloven er er at sikre, at privatpersoner, virksomheder, foreninger og lignende, ikke anonymt kan donere store pengebeløb til politikere, og dermed måske få indflydelse på den politik der føres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce