Annonce
Randers

Politiet mangler frivillige assistenter: Sådan kan du hjælpe

Lige nu er der cirka 90 frivillige i Politikompagniet Randers. Kompagnichef Claus Truelsen vil gerne have det tal op på den anden side af 100. Arkivfoto: Lars Rasborg
Når der bliver begået et mord eller en person forsvinder, har politiet med sine knappe ressourcer brug for hjælp til henholdsvis afspærring af området og eftersøgning. Her træder de frivillige fra Politikompagniet til, men hvis der også i fremtiden skal være tilstrækkelig med hjælp at hente for politiet, er der brug for flere hænder.
Annonce

Randers: Sidst Politikompagniet i Randers rykkede ud, var det til et mistænkeligt dødsfald, hvor politiet havde brug for hjælp til at afspærre området og sende alle, der ikke havde noget at gøre på stedet, væk, så teknikerne kunne få fred til at arbejde.

Andre gange rykker Politikompagniet ud til ulykker, katastrofer, eftersøgninger og til færdselsregulering ved sportsbegivenheder.

De frivillige fra kompagniet er uddannet til at assistere politiet i 12 forskellige typer opgaver, og der er jævnligt brug for dem. Problemet er bare, at der de seneste år er blevet færre og færre til at rykke ud, når det brænder på i samfundet.

Lige nu er der cirka 90 frivillige til at dække hele Randers Kommune og den nordligste del af Djursland.

- Da jeg for et par år siden overtog ledelsen af Politikompagniet, var antallet af medlemmer faldet kraftigt. Derudover har vi hele tiden nogle, der går på pension, så vi har brug for at få fyldt op i den anden ende. Vi vil rigtig gerne på den anden side af 100 medlemmer, fortæller Claus Truelsen, der er politiassistent ved Østjyllands Politi og kompagnichef ved Politikompagniet Randers.

Annonce

Gratis uddannelse

Derfor leder han lige nu efter mænd og kvinder, der vil give lidt af deres tid til Politikompagniet. Arbejdet i kompagniet er frivilligt, dog med mulighed for at få udbetalt tabt arbejdsfortjeneste, når man bliver kaldt på aktion.

Claus Truelsen fortæller, at man skal være villig til at bruge to-tre timer på træning i Politikompagniet hver torsdag aften samt den tid, man måtte bruge, når man bliver kaldt ud på rigtige opgaver med politiet. Til gengæld får man rygsækken fyldt op med uddannelser og venskaber for livet.

- Politikompagniet er en specialuddannelse inden for Hjemmeværnet. Som nyt medlem får man derfor først en grundlæggende militær hjemmeværnsuddannelse. Den tager tre-fire uger. Derefter får man et weekendkursus i at assistere politiet. Hvis man allerede har hjemmeværnsuddannelsen, kan man selvfølgelig gå direkte til politikurset og dermed starte hos os nærmest med det samme, forklarer han og fortsætter:

- Når uddannelserne er afsluttet, bliver man en del af Politikompagniets ugentlige træning, hvor vi både vedligeholder vores militære færdigheder med blandt andet skydetræning og førstehjælp, men også hele tiden træner til de 12 opgaver, vi skal kunne hjælpe politiet med, så vores medlemmer konstant er klædt på til at kunne rykke ud.

For at blive en del af Politikompagniet er det et krav, at man er over 18 år, har ren straffeattest og enten er dansk statsborger eller har boet i Danmark i fem år.

Annonce

Et stærkt fællesskab

Udover at hjælpe politiet og dermed gøre en forskel i samfundet fylder det sociale aspekt også meget for medlemmerne af Politikompagniet. Der er med andre ord tale om en gruppe mennesker, der har det sjovt sammen, lover Claus Truelsen.

- Udover de ugentlige træninger mødes vi også en gang om måneden for at drikke en kop kaffe og pleje de sociale relationer i gruppen, fortæller han.


Når uddannelserne er afsluttet, bliver man en del af Politikompagniets ugentlige træning, hvor vi både vedligeholder vores militære færdigheder med blandt andet skydetræning og førstehjælp, men også hele tiden træner til de 12 opgaver, vi skal kunne hjælpe politiet med, så vores medlemmer konstant er klædt på til at kunne rykke ud.

Claus Truelsen, kompagnichef


Han opfordrer desuden til, at man som nyt medlem tager sin kæreste, kone, ven, bror eller mor under armen og hiver ham eller hende med.

- Det er altid sjovest at starte sammen med en anden, og det giver altså et rigtig godt kammeratskab at være afsted på vores kurser, siger han.

Man kan også vælge at tage sin nye hundehvalp med ind i Politikompagniet. Lige nu mangler der nemlig også et par hundeførere.

- Man får en uddannelse, som minder meget om træningen i politihundeforeningen. Det kræver dog, at ens hund er hvalp, når man starter. Hvis man overvejer at købe en hund, kan man også komme til os og få gode råd til, hvilke racer, der egner sig særligt godt til jobbet, lyder det fra Claus Truelsen.

Hvis du er interesseret i at starte i Politikompagniet, kan du kontakte kompagnichef Claus Truelsen på telefonnummer 20784625 eller møde op til en uforpligtende snak på politigården i Randers en torsdag aften klokken 19, hvor Politikompagniet mødes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce