Annonce
Randers

Politiet: Mindreårig pige kæmpede imod voldtægtsforsøg

Arkivfoto

Opdateret: Politiets sigtelser går på, at en 37-årig mand fra Randers flere gange skulle have forsøgt at voldtage en pige, helt fra da hun var 10 år gammel, men pigen har hver gang kæmpet imod, lød det fra anklagemyndigheden.

Annonce

Randers: Ved grundlovsforhør i retten i Randers torsdag eftermiddag nægtede den 37-årige mand sig skyldig i flere gange at have forsøgt at voldtage en pige på en adresse i Randers midtby.

Han blev varetægtsfængslet i fire uger og kærede kendelsen til Vestre Landsret, oplyser Østjyllands Politi.

Anklager Birgitte Ernst, Østjyllands Politi, læste to sigtelser op i retten i Randers, hvor to betjente var til stede for at holde et øje med den anholdte mand. Også en efterforsker fra Østjyllands Politi var til stede.

Politiet afleverede inden grundlovsforhørets start en klar plastpose til anklageren Birgitte Ernst med mandens personlige ejendele, blandt andet mobiltelefon og pas.

Den 37-årige var ude at tale med sin forsvarer, Henriette Lyhne, i enrum, inden grundlovsforhøret begyndte. Han var iført en lang frakke og bar blå overtræksbukser, som lignede den slags, politiet bruger, når der skal sikres spor fra et gerningssted.

- Kan det passe, at du blev anholdt klokken 4.15 tidligt i morges, spurgte dommer Anne Toftdahl ham.

- Jeg fik ikke at vide, at jeg var anholdt, men jeg blev i hvert fald hentet, svarede den sigtede.

Sigtelserne gik på voldtægtsforsøg og andre seksuelle forhold end samleje mod den 14-årige pige natten til torsdag.

Men der går også sigtelser tilbage til 2013, altså for fire år siden, med gentagne forsøg på at voldtage pigen.

Det fremgik af oplæsningen, at pigen havde kæmpet imod den fysisk langt stærkeree mand, når han forsøgte at sprede hendes ben og befamle hende. Hun havde blandt andet forsøgt at samle benene og var rykket helt ud til kanten af sengen for at komme væk fra ham.

Anklager Birgitte Ernst anmodede retten om lukkede døre i sagen, både af hensyn til efterforskningen, som stadig er på et tidligt stadie, hvor ikke alle er afhørt endnu, og for at tage hensyn til den forurettede pige.

Forsvarer Henriette Lyhne protesterede ikke, og det gjorde den tilstedeværende presse heller ikke, så dommeren lukkede derefter dørene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Annonce