Annonce
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Storegade i Randers har indtil nu været et hotspot. Arkivfoto: Annelene Petersen
I takt med, at det bliver både koldere og mørkere, er der færre, der fester udendørs. Derfor bliver hotspot-områderne i Randers og Aarhus nu nedlagt. Politiet frygter dog, at festerne fortsætter indendørs, og opfordrer derfor til, at man sørger for corona-venlige rammer.
Annonce

Randers: - Østjyderne har generelt været rigtig gode til at efterkomme myndighedernes anbefalinger om ikke at stimle sammen i det offentlige rum, når restaurationerne lukker klokken 22. Derfor nedlægger vi nu vores hotspot-områder i Aarhus og Randers midtby, men vi er selvfølgelig klar til at genetablere dem med meget kort varsel, såfremt vi ser et behov for det. Vi vil dog fortsætte den øgede patruljering, som skal sikre, at corona-retningslinjerne bliver overholdt, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Smittetallene er fortsat for høje, og der er stadig for mange unge, der bliver smittet med covid-19. Regeringen har allerede indført nye restriktioner i det offentlige rum, der skal være med til at bremse smitten, men vores adfærd i private hjem afhænger af os selv, og her opfordrer chefpolitiinspektøren til, at særligt de unge tænker sig om en ekstra gang.

- Vi kan se, at der er meget stille i gadebilledet om aftenen og natten, hvilket jo er helt, som det skal være i disse tider, men vi er bekymrede for, hvis festen flytter hjem på kollegieværelset eller i bofællesskabet, hvor man så kan blive mange mennesker samlet på meget lidt plads og glemmer alt om afstand og håndhygiejne, siger han.

Annonce

Lav fælles aftaler

Østjyllands Politi minder om myndighedernes anbefalinger om, at der maksimalt er 10 personer samlet i private hjem, og at man maksimalt har kontakt med 10 personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter og lignende.


Vi kan se, at der er meget stille i gadebilledet om aftenen og natten, hvilket jo er helt, som det skal være i disse tider, men vi er bekymrede for, hvis festen flytter hjem på kollegieværelset eller i bofællesskabet, hvor man så kan blive mange mennesker samlet på meget lidt plads og glemmer alt om afstand og håndhygiejne.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør, Østjyllands Politi


- Hvis man alligevel mødes til private sammenkomster, så opfordrer vi til, at man, eksempelvis på kollegier eller i bofællesskaber, forinden laver nogle fælles aftaler om, hvordan man bedst muligt kan leve op til myndighedernes anbefalinger om, hvordan man samles i en coronatid, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce

Opbakning fra de unge

Tirsdag deltog Østjyllands Politi i et online dialogmøde med ungekriseledelsen i Aarhus, hvor der blandt andet blev talt om netop udfordringen med at skabe coronavenlige, alternative og trygge rammer til private sammenkomster.

Thomas Ingvald Lind og Christian Kjærlund Christiansen der er beboerrådsrepræsentanter på henholdsvis Ravnsbjergkollegiet og Skjoldhøjkollegiet deltog begge i dialogmødet, og bakker op om opfordringen til dialog om fælles rammer.

- Vi unge kan godt lide at være sociale, men i den her tid er det vigtigt, at vi også tager hensyn til andre. Ingen har lyst til at blive ekskluderet fra fællesskabet eller være lyseslukkeren i vennegruppen. Derfor opfordrer vi til at tage en snak med sin omgangskreds, eller dem man bor med, på forhånd, hvor man får italesat rammerne og lavet fælles aftaler for hyggen, festen og samværet, siger de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Alle har brug for omsorg og nærhed

Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Randers

Dagens lokale coronatal: Faldende smittetryk i alle fem kommuner

Annonce