Annonce
Østjylland

Politiet ophæver visitationszone i Aarhus

Det er slut med visitationszonen i Aarhus. Politiet ophæver den, da der længe har været ro i området. Billedet her er fra en tidligere aktion. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter længere tids ro, har politiet besluttet sig for at nedlægge visitationszonen i Aarhus og samtidig åbne klublokalerne på Kappelvænget 8.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi har fredag besluttet sig for at nedlægge visitationszonen i Aarhus.

Det sker, fordi der i en længere periode har været ro i området, hvor to grupperinger er i konflikt med hinanden.

- Vi træffer få bandemedlemmer i området, og når vi visiterer, finder vi meget sjældent våben. Samtidigt har der den seneste tid været relativt roligt derude, så vi vurderer, at der ikke længere er grundlag for at benytte visitationszonen i vores indsats mod banderne, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse.

Samtidig åbner man også klublokalerne på Kappelvænget 8 igen. Lokalerne var lukket af politiet af hensyn til borgernes sikkerhed, da man tidligere havde registreret bandeaktivitet omkring klublokalerne.

Annonce

50 visitationer foretaget

Indsatsen fra politiet fortsætter dog i området, da man fra politiets side vurderer, at der stadig er en igangværende bandekonflikt.

- Vi vil blive med at have øget patruljering i området, og vores efterforskning af bandemedlemmerne stopper selvfølgelig heller ikke, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Derudover vil politiet også have stor fokus på forebyggelsesarbejde.

- Vi er meget opmærksomme på nogle af de unge i området, som måske kunne føle sig fristet af bandemiljøet. Her har vi et rigtig godt samarbejde med kommune og foreninger, siger politiinspektøren.

Siden visitationszonen blev genindført den 21. juni, har Østjyllands Politi foretaget 50 visitationer og fundet ni våben – en pistol, et oversavet jagtgevær, fire knive/stikvåben, to slagvåben og en peberspray.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce