Annonce
Norddjurs

Politiet overså betydningen af Britt Bager-sagen

Britt Bagers (V) donationer til valget i 2015 fra samme virksomhedsejer blev meldt til politiet. Men der blev ikke gjort noget ved sagen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Britt Bagers omdiskuterede donationssag blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi, men efterforskeren indrømmer, at han ikke fangede betydningen af anmeldelsen, og derfor ikke gjorde noget ved den.
Annonce

Djursland: Politiet havde fået en anmeldelse om Venstre-politikeren Britt Bagers donation på 100.000 kroner fra anonyme virksomheder, ejet af den samme selskabsejer. Det skriver Netavisen Pio.

Britt Bager, der er Venstres politiske ordfører og folketingskandidat på Djursland, modtog de fem donationer på i alt 100.000 kroner op til 2015-valget og siger selv, at hun har fulgt reglerne.

Loven siger, at partier og politikere skal offentliggøre identiteten på donorer, som giver mere end 20.000 kroner. Og donationen var i dette tilfælde delt op i fem portioner på hver 20.000 kroner, men kom fra selskaber ejet af den samme person, hvilket gør manøvren ulovlig.

Sagen blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi 24. maj sidste år. Det fremgår af akter, som Netavisen Pio har fået aktindsigt i hos Region Midtjylland.

Det fremgår af akterne, at chefen for Region Midtjylland, Poul Carstensen, anmeldte forholdet i en mail til afdelingen for Økonomisk Kriminalitet under Midt- og Vestjyllands Politi 24. maj klokken 12.52. En time og ti minutter senere sendtes anmeldelsen videre til den efterforsker, der har sagen. Samme efterforsker kvitterede over for Poul Carstensen for modtagelsen af anmeldelsen dagen efter, altså 25. maj.

Netavisen Pio har talt med efterforskeren, som erkender, at han modtog anmeldelsen, og også at han ikke fangede betydningen af indholdet i anmeldelsen.

- Hvis jeg havde fanget betydningen af mailen fra Poul Carstensen, så havde jeg selvfølgelig gjort noget ved det, siger politiassistent Michael Fyrstman.

Fyrstman var hovedefterforsker på den sag, som først på måneden blev afgjort med en bøde på 10.000 kroner til Venstre i Region Midtjylland for ikke, og i strid med reglerne, at have oplyst om 16 store bidrag på over 20.000 kroner til udlændingeminister Inger Støjberg, finansminister Kristian Jensen, transportordfører Kristian Phil Lorentzen og klimaordfører Thomas Danielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

Annonce