Annonce
Østjylland

Politiet rejser tiltale: Per Zeidler nægter sig skyldig i rufferi

I november 2017 afslørede Århus Stiftstidende, at Syddjurs-politikeren Per Zeidler indtog en rolle i forbindelse med gangbang-events. Det skete i forbindelse med et sexorgie i et forsamlingshus. Foto: Jens Thaysen

Per Zeidler fra Syddjurs nægter sig skyldig i sagen om blandt andet sexorgier i et forsamlingshus. Anklageskriftet er ikke offentliggjort i sagen, hvor en ubetalt værkstedsregning blev begyndelsen på enden for en erfaren politiker.

AARHUS: Østjyllands Politi har rejst tiltale mod den tidligere lokalpolitiker Per Zeidler. Han har været sigtet for rufferi siden kommunalvalget i 2017.

Zeidlers advokat, Henrik Garlik Jensen, bekræfter over for Ritzau, at der er rejst tiltale i sagen. Han vil dog ikke gå i detaljer med, hvad tiltalen går ud på.

- Jeg kan bekræfte, at der er rejst tiltale og oplyse, at min klient nægter sig skyldig, siger Henrik Garlik Jensen.

Detaljerne i sagen fremgår af sagens anklageskrift. Det vil også definere den straf, som den tidligere politiker fra Syddjurs Kommune risikerer at få.

Ritzau har søgt aktindsigt i anklageskriftet hos Østjyllands Politi, men det er endnu ikke modtaget.

Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger er der heller ikke fastsat en dato for retssagen.

Annonce

Per Zeidler

Per Zeidler boede i Rønde på Djursland. Han er uddannet tømrer, men har også arbejdet som redder og brandmand ved Falck. Per Zeidlers politiske virke begyndte i den tidligere Rønde Kommune. Han blev valgt ind i Rønde Byråd for Venstre i 2001, og han fortsatte den politiske løbebane for Venstre efter etableringen af Syddjurs Kommune i 2007. Per Zeidler har også en fortid som formand for Rønde Idrætscenter. Ved nytårsskiftet til 2013 sagde Per Zeidler farvel til Venstres byrådsgruppe i Syddjurs. I første omgang blev politikeren fra Rønde løsgænger, men efter et par måneder valgte Per Zeidler at repræsentere Liberal Alliance i Syddjurs Byråd. Ved byrådsvalget senere i 2013 fik Per Zeidler 434 personlige stemmer. Det gav ham en sjetteplads på listen over stemmeslugere i Syddjurs Kommune. Per Zeidler blev formand for Syddjurs Kommunes udvalg for familier og institutioner og formand for Hegnssynet i Syddjurs Kommune. Per Zeidler var Liberal Alliances folketingskandidat i Djurskredsen ved Folketingsvalget i juni 2015. Det lykkedes ham ikke at blive valgt.

Per Zeidler stillede op til byrådsvalget i Syddjurs Kommune på sin egen Social Liberal Borgerliste. Men politikerens måtte kaste håndklædet i ringen, da han blev afsløret som omdrejningspunkt for gangbang-aktiviteter. Arkivfoto: Camilla Rønde/Scanpix

Anholdelse og rufferi

Per Zeidlers politiske karriere kollapsede op til kommunalvalget i efteråret 2017, da Århus Stiftstidende afdækkede hans indblanding i såkaldte gangbang-arrangementer.

I første omgang var problemet, at Zeidler skulkede fra et møde i Syddjurs Kommunes udvalg for familier og institutioner for at tage til gangbang i et forsamlingshus i landsbyen Ammitsbøl.

Siden blev sagen meldt til Østjyllands Politi, og Per Zeidler blev sigtet for rufferi. Han har hele tiden nægtet sig skyldig.

En anden mand blev også anholdt og sigtet - også han er ifølge Ritzaus oplysninger tiltalt i sagen.

Forsamlingshuset i Ammitsbøl fik en hovedrolle i sagen om Syddjurs-politikeren Per Zeidlers tilstedeværelser ved sex-orgier. Arkivfoto Michael Svenningsen

Overfladen krakelerer

Per Zeidlers politiske karriere begyndte i hjembyen Rønde.

Først var Per Zeidler medlem af det tidligere Rønde Byråd for Venstre, og siden blev han valgt til Syddjurs Byråd.

I 2013 skiftede Per Zeidler fra Venstre til Liberal Alliance, og fra 1. januar 2014 blev den veltalende og markante politiker valgt som formand for udvalget for familier og institutioner på Syddjursland.

Men i oktober 2017 begyndte overfladen at krakelere, da Per Zeidler og Liberal Alliance gik hver til sit.

Århus Stiftstidende afslørede, at årsagen til bruddet var en ubetalt værkstedsregning på 16.581,77 kroner med renters renter. I Fogedretten kom det frem, at Per Zeidler hverken kunne eller ville betale pengene.

I dagene efter Per Zeidlers farvel til Liberal Alliance, blev mekanikerregningen, dog betalt med knap tre års forsinkelse.

Afsat som formand

I kølvandet på sagen om værkstedsregningen kom det endelige dødsstød til Per Zeidlers politiske karriere.

Onsdag 8. november forrige år var Per Zeidler til stede ved et sexorgie i et forsamlingshus cirka ti kilometer sydvest for Vejle. Her blev politikeren anholdt, og politiet sigtede ham for rufferi.

Efter anholdelsen besluttede de øvrige medlemmer af Syddjurs Kommunens udvalg for familie og institutioner at afsætte Per Zeidler som formand. Det skyldtes blandt andet, at han tidligere havde meldt afbud til et byrådsmøde for at være til stede ved et sexorgie i Ammitsbøl.

Fredag 10. november 2017 sygemeldte Per Zeidler sig fra byrådsarbejdet. Samtidig trak politikeren sig fra det forestående byrådsvalg, hvor han stillede op på egen Social Liberal Borgerliste.

Århus Stiftstidende fortalte efterfølgende, at ex-politikeren har været involveret i en omfattende gangbang-virksomhed.

Farvel til hjembyen

Per Zeidler har forklaret, at ingen kvinder er blevet udnyttet ved sex-arrangementerne.

Han afviser også, at han har presset kvinderne til noget, de ikke selv kunne styre.

Siden afsløringerne i november 2017 har Per Zeidler stort set holdt sig uden for offentlighedens søgelys. Han har dog optrådt i et par medier med sin version af hændelserne.

Per Zeidler bor ikke længere i Rønde, hvor ex-politikerens hus er sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-optakt: Navne, noter og bud på startopstilling mod Hobro

Annonce