Annonce
Østjylland

Politiet savner vidner: Hvorfor brændte den ensomme villa?

Over halvdelen af huset gik til i branden natten til tirsdag 18. februar. Foto: Tobias H. Niebuhr
Politiet arbejder fortsat på at finde ud af, hvorfor den ensomme muremestervilla på Kalmargade udbrændte for godt en uge siden. Man eftersøger derfor vidner.
Annonce

AARHUS: Et mystisk hus ramt af en mystisk brand.

Den ensomme muremestervilla på Kalmargade blev angrebet af flammer natten til tirsdag 18. februar, og hele overetagen, tag og dele af stueetagen forsvandt efter den voldsomme brand, som man siden har forsøgt at opklare hos Østjyllands Politi.

Allerede tidligt tirsdag havde man en formodning om, at branden var påsat, og det er stadig den teori, man arbejder udfra.

Men onsdag 26. februar er der ikke meget nyt.

- Der er kommet et par enkelte henvendelser på branden, men vi er ikke kommet opklaringen meget nærmere, siger pressekoordinator Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Han fortæller, at man stadig ikke har kunnet fastslå brandårsagen fuldstændigt, og derfor mangler informationer om, hvad der gik forud for den brand, der blev anmeldt klokken 02.39.

- Vi vil derfor rigtig gerne have fat i flere vidner, der kan have set noget i forbindelse med branden, lyder det fra Jakob Christiansen.

Vidner kan kontakte politiet på telefon 114.

Annonce

Skal genopføres

Den udbrændte villa stod alene tilbage på den store byggegrund ud mod Randersvej, fordi den er bevaringsværdig og havde fået lov at blive, selvom den snart bliver omringet af nybyggeri i op til seks etager.

Efter branden var det store spørgsmål, om bygherren så skulle genopføre den. Men det skal han, fastslog kommunen efter at have dobbeltjekket med lokalplanen.

Arkitekt Freddie Eriksen, som sammen med KAUP er bygherre på projektet, har skullet inspicere huset for at finde ud af, hvor meget der kan genbruges.

Han forventer, at arbejdet med at omdanne grunden til 171 lejligheder, 15 rækkehuse og det bevarede hus kommer til at gå i gang snart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Luk kirkerne op

Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Annonce