Annonce
Norddjurs

Politiet slår endegyldigt fast: Rygning var årsag til dødsbrand på plejehjem

Under branden på Farsøhthus 3. august 2018 omkom tre kvinder på henholdsvis 91, 93 og 95 år. Arkivfoto: Jens Thaysen
Knapt et år efter dødsbranden i Allingåbro har politiets advokatchef fastlagt årsagen til branden.
Annonce

Allingåbro: Den tragiske dødsbrand på plejehjemmet Farsøhthus endte med at koste tre kvinder livet. En af dem var Inger-Lis Madsen, en kendt ryger, der tidligere havde sat ild til sin egen bolig i forbindelse med rygning, skriver TV2 Østjylland.

Og nu slår politiets endelige efterforskningsrapport altså fast, at det også var rygning, der var grunden til dødsbranden, som netop startede i Inger-Lis Madsens lejlighed på Farsøhthus.

Hendes søn, Bjørn M. Sørensen, er glad for, at brandårsagen nu er fastslået.

- Det gør da en forskel for mig, fordi kommunen tidligere kategorisk har afvist, at rygning hos min mor kunne være årsag til branden. Det konkluderer politiet nu ret så klart, og det kommer ikke bag på mig, siger han til TV2 Østjylland.

Omsorgschef i Norddjurs Kommune, Søs Fuglsang, har ellers tidligere over for TV2 Østjylland afvist, at rygning skulle være årsagen til branden.

- Politiets undersøgelser viste, at brandårsagen ikke kunne fastslås med sikkerhed, men at der intet er, der tyder på, at branden på Farsøhthus 3. august opstod som følge af rygning, skrev hun i en mail 11. oktober.

Den brandtekniske undersøgelse kunne, som Søs Fuglsang påpeger, ikke påvise, hvad der præcist udløste branden. Men efter nu at have afhørt vidner, og kombineret forklaringerne med de tekniske undersøgelser, slår politiet fast, at brandårsagen var rygning.

Blandt andet forklarer et vidne, at personalet, omkring en time før branden blev opdaget, tændte en cigaret for Inger-Lis Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

Randers For abonnenter

Beboere savner bussen i Helstrup og Øster Velling: - De har taget vores livsnerve fra os

Annonce