Annonce
Østjylland

Politiet stoppede rockerklub i Lystrup

<p>Satudarah har sin rod i Holland og ses aktiv i flere og flere lande - men indtil nu har det knebet med at kunne gøre det på Djursland, hvor politiet holder nøje øje med rockeraktiviteterne. Foto: Scanpix</p>

Tips fra befolkningen fik politiet til at møde op til rockerfest - og nu er etablering ved Allingåbro opgivet.

Det vakte naturligvis en vis opsigt, da Østjyllands Politi en fredag sidst i oktober dukkede op på en ejendom i Lystrup ved Allingåbro, hvor en gruppe rockere var ved at gøre klar til fest. I første omgang blev en speciallavet bardisk konfiskeret, fordi den var stjålet ved et indbrud i området - og der var sidegevinst i form af andre tyvekoster, ligesom flere af rockerne måtte af med næsten 20.000 kroner i kontanter og en solid guldkæde, fordi de havde gæld til det offentlige.

Tyvekosterne har i årets løb hobet sig op på politistationen i Grenaa - som det synlige bevis på villaindbrud i den helt store stil. Foto: Søren Andersen

Ved politiets nytårsparole på stationen i Grenaa kunne politidirektør Jørgen Ilum glæde sig over, at aktionen blot var en af flere, som ifølge politichefen har fået stoppet en spirende rockerklub på stedet.

Politidirektør Jørgen Ilum kunne hædre to jubilarer ved nytårsparolen. Poul Olsen med de 25 år og Leif Sørensen med de 40. Også Henrik Worm har 40 års jubilæum, men var syg ved parolen. Foto: Søren Andersen

»I efteråret var der indicier på, at Satudarah - en rockerklub med udgangspunkt i Holland - forsøgte at oprette en afdeling, men på grund af politiets massive tilstedeværelse, har man indtil videre opgivet at etablere sig. Et rigtig godt eksempel på, hvordan vi forsøger at tage problemerne med rockere i opløbet,« sagde Jørgen Ilum.

Annonce

Politiinspektør Jan Andersen oplyser til avisen, at der var tale om et af de første forsøg fra Satudarahs side på et etablere sig i Jylland.

»Takket være tips fra borgere og henvendelser udefra, kunne vi gå i aktion. Vi har det udgangspunkt, at skal der holdes fester i rockermiljøet, så kommer vi også,« siger Jan Andersen, der yderligere siger, at der på adressen i Lystrup var tale om rockere, som var kommet til fra det østjyske område.

Politidirektør Jørgen Ilum glædede sig i sin tale også over, at effektivt politiarbejde har givet andre resultater på Djursland.

»I november fik anklagerne takket være godt efterforskningsarbejde varetægtsfængslet fire personer fra Ryomgård- og Hadsten-området, sigtet for omfattende tyverier af designer-effekter i forbindelse med indbrud i Rønde, Hornslet, Skødstrup og Løgten. Men endnu engang måtte vi konstatere, at det er vanskeligt at opklare, hvor kosterne afsættes. Som bekendt er der uden hæler ingen stjæler, og det var derfor meget tilfredsstillende, at vi efter længere tids efterforskning i et tæt samarbejde med andre politikredse, fik anholdt en række personer, der nu er sigtet for omfattende hæleri af værdifulde stjålne effekter. Effekterne er i stor stil solgt via nettet eller i udlandet,« sagde Jørgen Ilum.

Han nævnte også, at efter fængslinger i en stor tyverisag i Grenaa, der omfatter mere end 30 villaindbrud, er antallet af anmeldte indbrud halveret.

Samme effekt er i anden sag set i Ebeltoftområdet.

»Her har en større gruppe på en halv snes mand været varetægtsfængslet i forbindelse med flere voldssager, der formentlig har sit udspring i det lokale narkomiljø i Ebeltoft. Og det forlyder, at det har bidraget til at skabe ro i byen,« sagde Jørgen Ilum.

Han kunne se ud over en noget decimeret politistyrke i Grenaa, hvor staben sidste år talte 40,5 medarbejdere - og nu 25. Det skyldes flytningen af funktioner til Aarhus og Randers.

»Jeg forstår godt, hvis de mange forandringer har givet anledning til utryghed og usikkerhed. Det skal vi selvfølgelig tage alvorligt. Men jeg er på den anden side sikker på, at retningen er rigtig, og derfor er det så meget mere glædeligt, når resultaterne af anstrengelserne nu begynder at vise sig,« sagde Jørgen Ilum.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Annonce