Annonce
Randers

Hundelufter opdagede hagekors på gangsti: - Ring til os, når I ser nazisymboler, opfordrer politiet

Terese Hougaard Elsaadany blev gal, da hun opdagede dette nazisymbol, Svastikaet, på luftetur med hunden søndag morgen. Så hun ødelagde det. Men faktisk bør man kontakte politiet, lyder det fra politiet. Foto: Terese Hougaard Elsaadany
Terese Hougaard Elsaadany fandt et hagekors spraymalet på stien, da hun luftede sin hund søndag. - Jeg ødelagde det, jeg vil ikke finde mig i sådan noget i min by, lyder det fra hende. Politiet opfordrer dog til, at man lige kontakter det først, så der kan sikres spor for at finde en gerningsmand.

Randers: Søndag morgen, da Terese Hougaard Elsaadany luftede sin hund på gangstien langs Gudenå, opdagede hun et nazitegn, spraymalet på stien.

- Jeg blev simpelt hen så gal. Jeg vil ikke finde mig i sådan noget i min by. Så jeg ødelagde det. Jeg kunne sparke det i stykker, siger Terese Hougaard Elsaadany.

Hun oplever det som meget skræmmende, der det er sket i Randers i den seneste tid, hvor den jødiske gravplads er blevet skændet med grøn maling, der er smidt maling efter Davidsstjernen på et hus og delt nazistisk propaganda ud på folkeskolen.

- Det fortsætter åbenbart. Jeg finder det forkasteligt. Alle har lov at være her. Om vi er jøder, muslimer eller kristne. Jeg bliver så ked af det, når sådan noget sker. Og vil ikke stå model til det, det var også derfor jeg ødelagde det med det samme, siger Terese Hougaard Elsaadany.

Annonce

Ring til politiet

Det burde hun nu ikke have gjort, for Østjyllands Politi vil gerne kontaktes, når folk opdager sådanne symboler, som hagekors.

- Det er noget ,vi tager meget alvorligt. Også selv om det er spraymalet på et sted, hvor det forgår hurtigt. Vi vil gerne vide det, så vi kan komme ud at sikre spor med henblik på at kunne finde en gerningsmand til det, opfordrer vagtchef, politikommissær Morten Hansen, Østjyllands Politi.

At politiet interesserer sig for krænkende hærværk i det offentlige rum, skal også ses i lyset af de mange hændelser, der er sket i Randers i den seneste tid, lyder det fra vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce