Annonce
Randers

Politiforbundet: Politiarbejde skal udføres af politiet

Politiforbundet mener, at politiarbejde skal udføres af politiet i debatten om kommunale mini-politikorps. Arkivfoto: Jørgen Jessen
Annonce

Randers/København: Da formanden i Dansk Politiforbund, Claus Oxfeldt, er trådt tilbage, har vi spurgt næstformanden Claus Hartmann, hvad hans holdning til forsøgsordningen med kommunale vagtværn er:

- Sådan helt overordnet er det jo svært at diskutere ret konkret, når vi ikke kender rammerne endnu. Men helt principielt mener vi, at politiarbejde skal laves af politifolk. Det er vigtigt i et land som Danmark, en retsstat, at der er tillid til myndighedsudøverne. At der er tillid til, at politiet behandler folk ordentligt. Begynder man at rokke ved grundprincipperne kan sådan en tillid skride, lyder fra Claus Hartmann.

Han er også bekymret over, at private firmaer, der jo skal tjene penge på at være kommunalt vagtværn, kan skævvride, at borgerne oplever "lighed for tryghed".

- Er du så heldig at bo i en kommune, der har råd til at betale et vagtværn, eller er du ikke. Det rykker jo ved de grundlæggende principper om, at alle borgere har ret til den samme behandling, siger næstformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mand fremstilles for voldtægt

Randers

Butikkerne bugner af nye og gamle varer - kundernes valg får stor betydning for fremtiden

Annonce